Af Mathias Tuxen - 28/09-17 17:16

Ramaskrig efter dom: 11-årig pige blev ikke voldtaget - hun ville selv have sexRamaskrig efter dom: 11-årig pige blev ikke voldtaget - hun ville selv have sex

Flere organisationer kræver nu loven ændret på baggrund af den kontroversielle dom.

storybild

Arkivfoto fra retten i Paris. (Billede: ERIC FEFERBERG)

En chokerende afgørelse ved en fransk domstol fastslår, at en 11-årig pige frivilligt indvilligede i at have sex med en 28-årig mand i en by nord for den franske hovedstad, Paris. Det har vakt et ramaskrig i befolkningen og flere organisationer for børns vilkår vil nu ændre lovgivningen.

I sagen er en 28-årige mand anklaget for at lokke den 11-årige pige med hjem til sig selv fra en nærliggende park i byen Montmagny. Han ville angiveligt 'lære hende at kysse'.

Det skriver The Washington Post, der også oplyser, at manden angiveligt skulle have voldtaget den 11-årige. Manden havde to gange før taget kontakt til pigen, men først i april fulgte hun med ham hjem, hvor de havde sex i en trappeopgang.

Kort efter fortalte hun sine forældre om hændelsen, der straks meldte sagen til politiet. Den 11-årige piges familie har desuden udtalt, at hun var 'lammet' og 'ikke i stand til at forsvare sig selv' i situationen.

Alligevel anser anklagerne i sagen det således, at den 11-årige pige og manden frivilligt havde haft samleje. Her blev det fastslået, at der ikke var tale om vold, tvang eller trusler og dermed ikke grundlag for en voldtægtsanklage. Og ifølge fransk lovgivning derfor samleje med samtykke.

Den 28-årige mand, der er far til to, er i stedet blev sigtet for at have seksuelt misbrugt en mindreårig.

En beslutning, som hurtigt affødte stærke reaktioner fra flere franske børneorganisationer.

'Spørgsmålet om samtykke eller uden samtykke burde aldrig være relevant, når det kommer til voldtægtsofre, der er mindreårige,' fremgår det i en udtalelse fra organisationen Le Voix de l'Enfant.

Også pigens mor insisterer på en helt anden sandhed, end den, som anklagerne har fremlagt.

»Hun troede det var for sent, at hun ikke havde ret til at sige fra, og at det ikke ville gøre en forskel. Hun gik på autopilot - uden følelser og reaktion,« udtaler hun til det franske medie Mediapart.

Pigens advokat Carine Diebolt tager ligeledes afstand fra anklagernes beslutning.

»Vi burde slet ikke have den her debat, når det handler om et barn. Der er en forskel på nysgerrighed og frivilligt indvillige til at have sex med en 28-årige mand i en trappeopgang,« udtaler hun.

Den 28-årige mands argumenterer for, at han havde tydeligt samtykke fra pigen, som han på daværende tidspunkt ikke kendte alderen på. Og at pigen angiveligt skulle have sendt nøgenbilleder af sig selv til fremmede.

Flere børneorganisationer har siden opfordret politikerne til at omskrive lovgivningen på området.

Sagen afgøres i retten til februar.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Premier Leagues værste indkøb kåret:...
bt.dk
Se alle billederne: Nu ankommer...
bt.dk
Eks-kæresten nægter at være far til...
bt.dk
Smidt ud af OL! Ny doping-skandale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx