Af - 27/09-15 20:53

Vild rejse: Danske Thomas er ved at CYKLE kloden rundtVild rejse: Danske Thomas er ved at CYKLE kloden rundt

En dansk mand er i øjeblikket i gang med en vild jordomrejse fra Rådhuspladsen til Rådhuspladsen - på sin cykel.

Bildstrecke im Grossformat »

Du kan se nogle billeder fra Thomas Andersens vilde rejse i galleriet herover.

Thomas Andersen sidder hjemme i København og slapper af. Det har han fortjent, for han har netop overstået en længere cykeltur fra Ushuaia i det sydligste Sydamerika til St. John’s i det østlige Nordamerika.

Det markerede afslutningen på anden etape af verdens måske vildeste cykeltur: Fra Rådhuspladsen til Rådhuspladsen via New Zealand. Thomas har nemlig besluttet sig for at rejse hele Jorden rundt, og det foregår på to hjul med rugbrødsmotor.

- Jeg er uddannet IT-ingeniør, og jeg havde egentlig et fint arbejde. Men det med at sidde foran computeren otte timer hver dag og sidde og programmere… Det var meget velbetalt, men det var ikke lige min passion, fortæller han til metroxpress.

Danske Torbjørn er ved at skrive verdenshistorie
Danske Torbjørn er ved at skrive verdenshistorie

Jordomrejse på to hjul
Passionen for at cykle blev antændt i barndommen, hvor Thomas’ forældre blev skilt. Far boede i Horsens; mor boede i København. Så den rute blev tilbagelagt flere gange. I tidens løb er det blevet til flere længere ture - blandt andet tværs over Indien - men drømmen om den ultimative tur var der stadig.

- Jeg var ansat på et års kontrakt, og den var ved at udløbe. Så jeg tænkte, at ‘hvis det skal være - så skal det være nu,’ siger Thomas Andersen.

Så han kvittede jobbet, solgte (næsten) alle sine ejendele og vinkede farvel til familien. Den 2. oktober 2010 tog han første tråd i pedalerne på Rådhuspladsen og så sig ikke tilbage.

Dengang hed ruten København - Auckland (i New Zealand). Første etape. Den var lidt længere undervejs end ventet, fordi han lige fik et job på en kvægfarm i Australien i et års tid - men etapen blev gennemført. Og det gjorde anden etape som nævnt også.

Matilda på 19 rejser verden rundt med stomi på maven og et smil på læben
Matilda på 19 rejser verden rundt med stomi på maven og et smil på læben

- Selvfølgelig bliver man træt, og jeg holder da også pauser en gang imellem. I Nordamerika havde jeg godt nok lidt travlt, for jeg ville gerne nå til Canada, før det blev rigtig koldt. Så der holdt jeg lidt færre pauser, end jeg normalt ville gøre, fortæller Thomas.

- Jeg plejer at ramme 100 kilometer om dagen. Så tænker jeg, det har været en god dag på kontoret, griner han.

Pause i Danmark
Cykelcomputeren viser lige nu 43.712 kilometer. Det er, hvad Thomas har tilbagelagt på sin jernhest siden afgangen fra rådhuspladsen. Næste skridt er en flyvetur til Cape Town i Sydafrika efter en lille pause hjemme i Danmark, og derfra vil han så cykle tilbage til Rådhuspladsen.

- Jeg er der nok engang næste sommer - skal vi sige juli-august måned, siger Thomas Andersen. Til den tid vil han have tilbagelagt 55.000 kilometer. Men lige nu nyder han hviledagene i København.

- Jeg har jo min familie herhjemme - mine forældre og mine to søstre. Og så har jeg fået en nevø, mens jeg har været afsted. Han er et år gammel nu. Så det er jo lidt svært, at der foregår en masse ting, mens jeg er væk, erkender han.

Dansk globetrotter har fået frygtet sygdom i Vestafrika
Dansk globetrotter har fået frygtet sygdom i Vestafrika

Men efter så lang tid på sadlen er han nærmest blevet afhængig. Af farten, luften, menneskerne, omgivelserne - og oplevelserne. Thomas var i Syrien lige op til Det Arabiske Forår i 2011, hvor alle folk var overraskende flinke. Han har været nervøs i berygtede narkodistrikter i Sydamerika, men her var alligevel ingen fare på færde. Han har cyklet op af et bjerg og fået mærkelige drømme i 4.500 meters højde, og han har passet kvæg i Australien.

- Det her med at komme til at se verden med sine egne øjne - det kan jeg rigtig godt lide. I stedet for bare at sidde hjemme foran tv’et og se, hvordan man tror, verden ser ud.

Du kan følge Thomas Andersens jordomrejse på hans blog, Cycling The Globe. Du kan også se hans AMA, som han kom på Reddits forside med her til aften.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx