Af - 02/03-16 20:14

Ny forskning: 'Bonderøve' sover bedre end byboereNy forskning: 'Bonderøve' sover bedre end byboere

Det er ikke helt ligegyldigt, om du bor i byen eller på landet, når det kommer til en god nats søvn, viser ny forskning.

Bildstrecke im Grossformat »

Din adresse kan have indflydelse på din søvnkvalitet. Ifølge et nyt, amerikansk studie er det nemlig ikke ligegyldigt, om du bor i byen eller på landet, hvis du vil have en god nats søvn.

Studiet viste, at udendørs belysning om natten kan have negativ indflydelse på din søvns varighed og er samtidig betydeligt associeret med søvnforstyrrelser.

- Vores verden er blevet et 24/7-samfund. Vi bruger udendørs belysning, så som gadelys, til at være mere aktive om natten og til at øge vores tryghed og sikkerhed, siger forskeren bag studiet Maurice Ohayon fra Stanford University i Californien ifølge Science Daily.

5 hurtige tips: Sådan forbedrer du let din søvn
5 hurtige tips: Sådan forbedrer du let din søvn

- Bekymringen er, at vi har reduceret den mængde af mørke, vi udsættes for, og det kan påvirke vores søvn, lyder det fra forskeren.

Og det er dårligt nyt for byboerne. Ifølge data brugt i studiet blev folk, der boede i urbane områder med 500.000 indbyggere eller flere nemlig udsat for nattelys, der var tre til seks gange mere intenst end folk, der boede i små byer eller på landet.

Mangel på søvn kan give dig 'hash-hungren' efter søde sager
Mangel på søvn kan give dig 'hash-hungren' efter søde sager

Studiet er baseret på telefoninterviews med 15.863 personer over en otte-årig periode og viser mere konkret, at folk, der boede i mere lys-intensive områder havde større sandsynlighed for at sove mindre end seks timer om natten end de, der boede i mere lysfattige områder.

Samtidig var byboerne i højere grad utilfredse med deres søvnkvalitet og mere tilbøjelige til at lide af blandt andet udtalt træthed og til at vågne i løbet af natten.

Studiet vil blive præsenteret ved the American Academy of Neurology's årsmøde i Vancouver den 16. april.

LÆS OGSÅ: Derfor bør du sove mindst syv timer hver nat

LÆS OGSÅ: Du må hverken sove for meget eller for lidt - her er den magiske grænse

LÆS OGSÅ: Dette køn sover dårligst om natten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx