Af Marc Nicholas Thygesen - 25/08-15 10:16; Opdateret: 25/08-15 10:40

Spanien og Marokko anholder 14 for at hverve til ISSpanien og Marokko anholder 14 for at hverve til IS

De to landes myndigheder har slået til mod folk, der er mistænkt for at rekruttere krigere til Islamisk Stat.

Spanien og Marokko har tirsdag i en koordineret aktion anholdt 14 personer, der er mistænkt for at rekruttere krigere til jihadistgruppen Islamisk Stat i Syrien og Irak, oplyser Spaniens indenrigsministerium.

Unesco: Bombning af syrisk tempel er krigsforbrydelse
Unesco: Bombning af syrisk tempel er krigsforbrydelse

Anholdelserne, der er led i en fælles operation mellem Marokko og Spanien, fandt sted i udkanten af Madrid og på forskellige steder i Marokko.

Anholdelserne er knyttet til "et netværk ... der rekrutterer og sender udenlandske krigere af sted for at indgå i terrororganisationen Daeshs (en anden betegnelse for Islamisk Stat, red.) rækker i den syrisk-irakiske region, som den kontrollerer", oplyser ministeriet.

Islamisk Stat sprænger oldtidstempel i stykker
Islamisk Stat sprænger oldtidstempel i stykker

Operationen finder sted få dage efter, at en 26-årig marokkansk mand anklages for at have angrebet passagerer på et højhastighedstog i Frankrig. Han var bevæbnet med et kalasjnikov-automatgevær, en pistol og en hobbykniv.

Den anholdte fra togangreb havde bånd til Syrien
Den anholdte fra togangreb havde bånd til Syrien

Spanien og andre lande i Europa og Nordafrika har sagt, at de er meget opmærksomme på risikoen for, at lokale slutter sig til militante i udlandet og vender tilbage for at begå terrorhandlinger i hjemlandet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx