28/09-14 08:48

Betjent i uroplaget amerikansk by ramt af skudBetjent i uroplaget amerikansk by ramt af skud

Mistænkt jages i byen, hvor den ubevæbnede, sorte teenager Michael Brown blev dræbt af en betjent 9. august.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Arkivbillede)

En politibetjent i byen Ferguson i den amerikanske delstat Missouri er lørdag aften lokal tid blevet ramt i armen af skud, oplyser en talsmand for politiet i St. Louis.

Talsmand Brian Schellman understreger, at skuddet ikke var dødbringende, og at betjenten modtager behandling på hospitalet.

Politiet leder efter en gerningsmand, som menes at været flygtet til fods.

Skudepisoden fandt sted nær et medborgerhus i Ferguson, som er en forstad til storbyen St. Louis. Ferguson har lagt gader til en lang række demonstrationer og optøjer, siden Michael Brown, en ubevæbnet, sort teenager, blev skudt og dræbt af politiet den 9. august.

Ifølge politiet er den nye skudepisode dog sket i et andet område af byen end det, hvor de primære protester mod politiet har fundet sted de seneste seks uger.

Omkring 100 personer samlede sig efter skyderiet i området, men der er ikke meldinger om større uroligheder.

Den 18-årige Michael Brown blev ifølge politiet skudt efter en tvist om et skydevåben, men omstændighederne er uklare. Ifølge øjenvidner var Brown ubevæbnet og havde hænderne over hovedet, da han blev skudt og dræbt.

Fredag offentliggjorde politichefen i Ferguson, Tom Jackson, en videooptagelse, hvori han sender en undskyldning til Michael Browns forældre for deres søns død.

Undskyldningen er ikke blevet vel modtaget og har ført til nye demonstrationer med krav om politichefens afsked. Det er endnu ikke sket, og der er heller ikke rejst sigtelse mod den hvide politibetjent, der skød Michael Brown.

Justitsministeriet besluttede dog i begyndelsen af september at indlede en undersøgelse af den lokale politistyrke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
David Copperfield for retten i USA...
bt.dk
Superliga-klub varsler nye tider:...
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx