Af Ritzau - 06/11-16 06:02; Opdateret: 06/11-16 15:45

Tyskland vil kopiere Australien og returnere bådflygtningeTyskland vil kopiere Australien og returnere bådflygtninge

Ministerium vil forhindre migranter i at nå Europa ved at samle dem op på havet og returnere dem til Afrika.

storybild

Et forslag fra det tyske indenrigsministerium lægger op til, at migranter, der bliver samlet op i Middelhavet, bliver sendt retur til Tunesien, Egypten eller andre nordafrikanske lande for at søge om asyl derfra. (Billede: Scanpix/Andreas Solaro)

Det tyske indenrigsministerium ønsker at forhindre migranter i at nå Europas Middelhavskyst ved at samle dem op på havet og sende dem tilbage til Afrika.

Det skriver avisen Welt am Sonntag ifølge nyhedsbureauet Reuters søndag.

I det, der vil være et markant kursskifte for et land med en meget lempelig asylpolitik, oplyser det tyske ministerium, at EU bør vedtage et system lignende det, australierne har.

I Australien patruljerer flåden landets farvand for både med flygtninge og migranter på vej mod landet.

Bådene stoppes af Australien og sendes eller slæbes tilbage. De få, der bliver pågrebet, bliver sendt til lejre i Nauru eller i et tredje land, hvor de skal være, mens deres sag bliver behandlet.

- Eliminerer man udsigten til at nå den europæiske kyst, kan man overbevise migranter om ikke at begive sig ud på den livsfarlige rejse i første omgang, siger en talskvinde fra Tysklands indenrigsministerium til avisen.

- Målet er nødt til at være at fjerne grundlaget for menneskesmuglere og redde migranter fra den farlige rejse, tilføjer hun.

Ministeriets forslag lægger op til, at migranter, der bliver samlet op i Middelhavet, bliver sendt retur til Tunesien, Egypten eller andre nordafrikanske lande for at søge om asyl derfra.

Derefter bliver de, der får godkendt deres ansøgning, transporteret sikkert til Europa.

Det tyske indenrigsministerium ledes af Thomas de Maizière, der er medlem af kansler Angela Merkels konservative CDU.

Merkel har fået hård kritik for sin lempelige asylpolitik, ligesom hendes parti har mistet stemmer til det indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland (AfD).

Ifølge indenrigsministeriet ligger der endnu ingen konkrete planer om forslaget klar. Ej heller er der drøftelser om forslaget på EU-niveau på vej.

Oppositionspolitiker Bernd Riexinger, der er leder af venstrefløjspartiet Die Linke, siger, at en sådan stramning vil være "en humanitær skandale og endnu et skridt i retning mod at afskaffe retten til asyl", skriver Welt am Sonntag.

Han mener, at asylansøgningerne skal registreres i Tyskland for at sikre ansøgerne adgang til juridisk hjælp. Samtidig kalder han Australiens behandling af migranter "helt uacceptabel".

Ifølge den italienske kystvagt blev flere end 2200 flygtninge og migranter reddet i Middelhavet på en enkelt dag lørdag, hvor der også blev bjærget ti lig.

Den Internationale Organisation for Migration (IOM) oplyste i sidste uge, at 159.496 mennesker er nået til Italien ad søvejen i år. 4220 er døde i forsøget, hvilket er en kraftig stigning sammenlignet med 3777 dødsofre i hele 2015.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx