Af - 20/03-15 13:03

Forældre stormer skole for at hjælpe deres børn til eksamenForældre stormer skole for at hjælpe deres børn til eksamen

Forældre risikerer liv og lemmer i forsøget på at hjælpe deres børn til at snyde til eksamen. Organiseret snyd er blevet et omfattende problem i Indien, hvor myndighederne føler sig magtesløse.

storybild

Forældre risikerer liv og lemmer i forsøget på at tage sig ind på en skole, hvor de vil hjælpe deres børn, der sidder til eksamen. (Billede: Polfoto)

I Indien kan en god eksamenskarakter betyde liv eller død for en fattig familie. Bogstavelig talt.

En flot karakterbog er nemlig ensbetydende med en direkte adgangsbillet til videre uddannelse, som i sidste ende kan finansiere familiens leveomkostninger.

Men jagten på de gode karakterer har en skyggeside. Særligt i byen Manhar i den indiske Bihar-provins, hvor minimum én skole er blevet overrendt af ivrige forældre, der forsøger at trænge ind med prefabrikerede snyde-sedler (papirlapper med skrevne svar på, red.) til deres børn, imens de sidder til eksamen.

Sladreprogram skal stoppe snyderne til eksamen
Sladreprogram skal stoppe snyderne til eksamen

Over for avisen The Hindu fortæller Bihar-provinsens uddannelsesminister, at eksamens-snyderiet har taget overhånd, og at skolerne føler sig magtesløse.

- Først og fremmest opfordrer jeg alle forældre samt pårørende til at stoppe med at snyde og i stedet hjælpe regeringen til at gennemføre eksamen på retfærdig vis, siger P.K Shahi.

Ifølge The Hindu bliver politiet og myndighedspersoner, som er indsat for at forhindre eksamens-snyd, ofte angrebet med sten af de mange forældre og pårørende, der ønsker at tage sig ind på skolen.

En anden avis, Hindustan Times, bragte den anden dag et billede af en mand, som ved hjælp af en 6-7 meter lang stang rækker en snyde-seddel ind af vinduet på anden etage.

Alle pånær én fik 12 til eksamen: Her er brøleren fra Aarhus universitet
Alle pånær én fik 12 til eksamen: Her er brøleren fra Aarhus universitet

Fattige børn dumper oftere eksamen
Fattige børn dumper oftere eksamen

Selv om snyd og kreative eksamensmetoder fra Indien ikke kan sidestilles de danske, er svindel ikke et ukendt fænomen herhjemme, når gymnasie- og universitetsstuderende sætter sig til rette ved den grønne filtdug.

I en artikel, som metroxpress bragte den 9. januar 2015, viste det sig, at hver 12. danske mand mellem 18 og 29 år inden for de seneste tre år har snydt til eksamen.

Om det foregår på samme måde som i Indien herunder, er højest utænkeligt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx