Af - 07/03-16 12:59

Det siger din yndlingsfarve om digDet siger din yndlingsfarve om dig

Yndlingsfarver har ofte været kædet sammen med forskellige former for adfærd og opførsel hos mennesker, men hvor meget betyder dit valg af yndlingsfarve egentlig for din personlighed?

Bildstrecke im Grossformat »
Hvilken farve er oftest associeret med intelligens? Her er angivet, hvor stor en procentdel af deltagerne, som mener, at denne farve på tøj er forbundet med intelligens hos vedkommende, som bar tøjet. Hvilken farve er oftest associeret med intelligens? Her er angivet, hvor stor en procentdel af deltagerne, som mener, at denne farve på tøj er forbundet med intelligens hos vedkommende, som bar tøjet. Hvilken farve er oftest associeret med intelligens? Her er angivet, hvor stor en procentdel af deltagerne, som mener, at denne farve på tøj er forbundet med intelligens hos vedkommende, som bar tøjet. Hvilken farve er oftest associeret med intelligens? Her er angivet, hvor stor en procentdel af deltagerne, som mener, at denne farve på tøj er forbundet med intelligens hos vedkommende, som bar tøjet. Hvilken farve er oftest associeret med intelligens? Her er angivet, hvor stor en procentdel af deltagerne, som mener, at denne farve på tøj er forbundet med intelligens hos vedkommende, som bar tøjet. Hvilken farve er oftest associeret med intelligens? Her er angivet, hvor stor en procentdel af deltagerne, som mener, at denne farve på tøj er forbundet med intelligens hos vedkommende, som bar tøjet. Hvilken farve er oftest associeret med intelligens? Her er angivet, hvor stor en procentdel af deltagerne, som mener, at denne farve på tøj er forbundet med intelligens hos vedkommende, som bar tøjet. Hvilken farve er oftest associeret med intelligens? Her er angivet, hvor stor en procentdel af deltagerne, som mener, at denne farve på tøj er forbundet med intelligens hos vedkommende, som bar tøjet. Hvilken farve er oftest associeret med intelligens? Her er angivet, hvor stor en procentdel af deltagerne, som mener, at denne farve på tøj er forbundet med intelligens hos vedkommende, som bar tøjet. Hvilken farve er oftest associeret med intelligens? Her er angivet, hvor stor en procentdel af deltagerne, som mener, at denne farve på tøj er forbundet med intelligens hos vedkommende, som bar tøjet.

Ben Ambridge, professor i psykologi, enerkender ikke koblingen mellem valg af yndlingsfarve og personlighedstræk. 'Sludder', siger han. Her kan du se, hvordan vi som mennesker associerer farver med intelligens.

Rød, grøn, blå eller gul. De fleste af os har en farve, vi bedre kan lide end andre - måske ligefrem en yndlingsfarve. Tidligere har yndlingsfarver været kædet sammen med bestemte personlighedstræk, men det er en professor i psykologi ved Liverpool Universitet ikke helt enig med.

Professor Ben Ambridge skriver i en klumme i The Guardian, at sammenhængen mellem valg af yndlingsfarve og personlighedstræk er noget sludder.

Find farveladen frem: Mærkelig makeup-trend hitter
Find farveladen frem: Mærkelig makeup-trend hitter

- Der er ikke mangel på eksperter, der er klar til at koble din personlighed sammen med din yndlingsfarve, det er noget sludder. Den bedst understøttede teori er, at hvor meget en person kan lide en farve, er bestemt af personens følelser over for ting, der altid eller normalt er den farve, skriver han.

Han fortæller videre om et studie, der kunne gætte 80 procent af personers yndlingsfarver. Noget, som, ifølge Ben Ambridge, er helt uhørt i psykologisk forskning. Grunden var, at de først fik testpersonerne til at fortælle, hvor meget de kunne lide en masse ting - og dermed yndlingsfarven ud fra den farve, som tingen havde.

Maler huse i flygtningelejr med glade farver for at give beboerne håb
Maler huse i flygtningelejr med glade farver for at give beboerne håb

- For at give et eksempel. Folk, der elsker havet og himlen er mere tilbøjelige til at vælge farven blå som deres yndlingsfarve, end folk, der elsker parker og planter - som naturligvis elsker grøn, skriver Ben Ambridge.

Hvorfor der ikke er så mange folk, der har brun som yndlingsfarve, er der så måske en god grund til.

Billedet driver internettet til vanvid: Hvilken farve er pillerne?
Billedet driver internettet til vanvid: Hvilken farve er pillerne?

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Forskere har fundet verdens vildeste...
bt.dk
Dansk rejseselskab bløder: Taber...
bt.dk
Fona-ejer trak millioner ud inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx