Af - 30/04-15 12:25; Opdateret: 30/04-15 12:38

Vores broderfolk får dyrepoliti: - Det er en stor dagVores broderfolk får dyrepoliti: - Det er en stor dag

Inden udgangen af 2015 vil Norge få en politienhed, der skal bekæmpe kriminalitet begået mod dyr.

Bildstrecke im Grossformat »
Denne hund lider af cherryeyes. Det er meget smertefuldt, men koster også flere tusinde kroner at få lavet, så derfor er der mennesker som sparer på dyrelægeforeningen. Dyreværnet har bekostet operation og hunden fik det godt igen. Her har en kat fået skudt et søm gennem hovedet med en sømpistol. Her ses den samme kat, der blev indleveret til Dyrenes Beskyttelse, fra siden. Tino og Tildo blev fjernet i en dyreværnssag i Frederecia i 2013. De boede i en stald og var stærkt underernærede på grund af sult. Dyrenes ejer anførte, at han ikke havde råd til mad. Tino og Tildo blev fjernet i en dyreværnssag i Frederecia i 2013. De boede i en stald og var stærkt underernærede på grund af sult. Dyrenes ejer anførte, at han ikke havde råd til mad. Tino og Tildo blev fjernet i en dyreværnssag i Frederecia i 2013. De boede i en stald og var stærkt underernærede på grund af sult. Dyrenes ejer anførte, at han ikke havde råd til mad. her ses hunden Tilde efter behandlingen hos Dyreværnet. Tino og Tildo blev fjernet i en dyreværnssag i Frederecia i 2013. De boede i en stald og var stærkt underernærede på grund af sult. Dyrenes ejer anførte, at han ikke havde råd til mad. Here ses Tilde efter behandlingen hos Dyreværnet. Her ses en kat, der er blevet forsøgt aflivet med en skovl eller spade med det resultat, at kæbe og tænder var smadret, men katten stadig var i live, da den blev indleveret til Dyrenes Beskyttelse. Fredag den 14. februar 2014 fandt en hundelufter en plasticpose med en druknet kat nær Gudenåens bred. Kattens for- og bagben var brækket om på ryggen og hæftet sammen med elektrikerstribs. Begge bagben har brud. Dyrenes Beskyttelse har beskrevet sagen her. Katten, der blev fundet i en plastikpose ved Gådenåen, blev efterfølgende røntgenfotograferet. Billederne viser benbrud og tydelige tegn på mishandling.

- Det er en stor dag for alle, som er optaget af dyrs rettigheder og bekæmpelse af kriminalitet mod dyr.

Sådan lyder det fra landbrug- og fødevareministeren i Norge, Sylvi Listhaug, til nrk.no, efter det i mandags blev officielt, at man i vores naboland vil få indført et dyrepoliti senere på året.

Nu bliver dyresex ulovligt - men de her partier stemte ikke for
Nu bliver dyresex ulovligt - men de her partier stemte ikke for

Projektet vil i første omgang blive udrullet i det norske amt Sør-Trøndelag, hvor politiet og Matttilsynet, der er en tilsynsmyndighed under Landbrug- og Fødevareministeriet, skal samarbejde om at bekæmpe kriminalitet mod dyr.

Vil du have nyheder om dyrevelværd og dyrs rettigheder? Så følg vores Facebook-side Respekt For Dyr her.

Ifølge aftalen, vil det tiltaget være et forsøg i de næste tre år, hvor man herefter skal evaluere projektet og finde ud af, om det skal være en permanent ordning.

En af årsagerne til, at man vælger at få et dyrepoliti, skyldes, at forskningen viser, at hvis man forhindre dyrevelfærdskriminalitet, så vil det samtidig kunne forhindre overgreb mod mennesker.

- Dette område har lang tid faldet mellem to stole. I det store perspektiv er jeg overbevist om, at vi vil få værdifulde erfaringer af samarbejdet, lyder det fra justits- og beredskabsministeren i Norge, Anders Anundsen.

Dyrenes Beskyttelse til politiet: Det er ikke godt nok
Dyrenes Beskyttelse til politiet: Det er ikke godt nok

I alt var der 38 politianmeldelser i fjor knyttet til kriminalitet begået mod dyr i nabolandet, som altså nu får et dyrepoliti, hvilket vi ikke har i Danmark.

LÆS OGSÅ: San Francisco forbyder al optræden med eksotiske dyr

LÆS OGSÅ: TV: Unge turister sætter ild til truet pattedyr

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx