Af - 26/08-15 21:40; Opdateret: 26/08-15 21:52

Ét køn får flere venner af sex – det andet får fjenderÉt køn får flere venner af sex – det andet får fjender

Unge piger mister venner af at have sex, mens drenge får flere. Det viser ny amerikansk undersøgelse.

Bildstrecke im Grossformat »
Jep, det tæller også. Og det er da lidt sjovere end at løbe storprustende rundt til offentligt skue i et fitnesscenter. Afhængigt af hvor fysisk det er, kan man rent faktisk også få en mere tonet muskulatur, fortæller Justin Lehmiller, forfatter til bogen 'The Psychology of Human Sexuality'. Et studie viser i øvrigt, at sex typisk afbrænder omkring 100 kalorier for mænd mod kun 69 for kvinder. Efter en orgasme udløser kroppen et hormon, der hedder prolactin, som får kroppen til at slappe mere af. Så det kan være en god idé med en hurtig omgang, inden man skal sove! Et stotsk studie fra 2005 viste, at folk der havde haft sex over en to ugers periode, havde lettere ved at tale offentligt end folk, der ikke havde haft sex. Deres blodtryk steg simpelthen mindre og fandt også hurtigere sit vanlige niveau igen efterfølgende. Og nej - umiddelbart ikke i romantisk forstand. Et britisk studie har nemlig vist, at menensker, der har sex mindst to gange om ugen over en 20 års periode, har mindre risiko for hjertesygdomme. Efter 10 år var forskellen endda hele 50 procent - men forskellen faldt dog lidt igen i de næste 10 år. Det er fordi, at sex hjælper med at styre hormoner som østrogen og testosteron, men også fordi at der ofte er en sammenhæng mellem, at folk der har meget sex også generelt er meget aktive. Først og fremmest viser nogle studier, at mænd der ofte får udløsning har en mindre risiko for prostatakræft. Det er dog ikke nogen stor forskel, og andre studier sår tvivl om dette. Et fransk studie viser til gengæld, at kvinder der har sex mindst en gang om måneden har mindre risiko for at få brystkræft. Ugentlig sex styrker immunforsvaret og beskytter mod de små forkølelser i følge et studie fra Wilkes University. Universitetet gav de studerende et spørgeskema om deres sexliv, og så sammenlignede de stoffet 'immunoglobulin A' mellem dem, der havde haft sex et par gange om ugen mod dem, der ikke havde det. Og dem der havde haft regelmæssig sex havde helt op til 30% højere niveauer af stoffet, der beskytter mod virus! Et tysk studie fra 2013 viste, at sex rent faktisk også kan hjælpe mod hovedpine og migræne. Af de mennesker der havde sex, mens de oplevede migræne, oplevede hele 60 procent af den helt eller delvist forsvandt. Så hvad venter du på?

Der er flere gode grunde til at have mere sex - se bare galleriet her.

Det er åbenbart lidt mere cool, når drenge har sex...

Mens unge piger mister venner som følge af sex, får drenge flere venner af det. Det skriver HealthDay News.

En amerikansk undersøgelse fra American Sociological Association viser, hvordan piger og drenge oplever forskellig reaktion hos vennerne, når de har haft sex. Forskerne fulgte unge mennesker i alderen 11 til 16 år fra 28 områder i staterne Pennsylvania og Iowa.

De unge blev målt på deres forhold til vennerne før og efter sex, og den er vidt forskellig for drenge og piger. Mens piger efter sex i gennemsnit havde et fald på 45 procent i 'accept hos vennerne', havde drenge en stigning på 88 procent i gennemsnit.

You go girl! 14-årig dansk pige spiller på drengenes landshold
You go girl! 14-årig dansk pige spiller på drengenes landshold

- Vores resultater for unge mennesker viser, at pigers netværk skrumpede betydeligt, efter at de havde haft sex, mens drenges netværk udvides betydeligt, siger undersøgelsens ledende forfatter Derek Kreager, lektor i sociologi og kriminologi ved Pennsylvania State University.

- Mænd og drenge forventes at handle på en medfødt eller stærk sexlyst at indlede heteroseksuelle kontakter med henblik på sex frem for romantik og forfølge flere seksuelle partnerskaber. Modsat forventes det i højere grad, at kvinder og piger ønsker romantik frem for sex, værdsætter monogami og gatekeeper mandlige seksuelle tilnærmelser indenfor relationer, siger Derek Kreager.

Skør 90'er-frisure hitter igen - Hot or not?
Skør 90'er-frisure hitter igen - Hot or not?

På den måde viser undersøgelsen altså et klart mønster i en allerede eksisterende seksuel dobbeltmoral mellem kønnene. Fordi kvinder og piger, som bryder med disse traditionelle opfattelser og har venskabelig sex eller flere partnere, bliver socialt stigmatiseret, mens mænd og drenge bliver belønnet for at opnå maskuline mål, forklarer forskningslederen.

Det viser sig at være omvendt, når der er tale om kysseri. Her oplever pigerne i gennemsnit en stigning på 25 procent i accept hos venner, hvor det hos drengene er knap så sejt. De lider i gennemsnit et fald 29 procent.

Derudover viser undersøgelsen, at det kan koste piger mandlige og kvindelige venskaber, hvis de trodser de kønsbestemte traditioner. Mens drenge kun mister mandelige venner ved ren kysseri uden sex og ikke deres kvindelige venskaber.

- Det er ikke overraskende, at piger ikke straffer drenge for ren kysseri. Denne adfærd er givende for piger både socialt og fysisk, siger Derek Kreager.

Glem palæo - nu hylder piger pizzaer, burgere og donuts på Instagram
Glem palæo - nu hylder piger pizzaer, burgere og donuts på Instagram

Mandag præsenterer forfatterne deres resultater på American Sociological Associations årlige konference.

LÆS OGSÅ: Fitnesskonkurrencer hitter - men pas på jer selv, advarer bikini-atlet

LÆS OGSÅ: Chok: Den nye 'X Factor'-dommer kan ikke se forskel på Citybois

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx