Af Ritzau - 14/11-15 01:31; Opdateret: 14/11-15 02:12

Flere lande skærper sikkerheden efter Paris-angrebFlere lande skærper sikkerheden efter Paris-angreb

Fra Oslo over Bruxelles og til New York har myndighederne styrket sikkerheden efter blodige angreb i Frankrig.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

I Norge har Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) skærpet beredskabet som følge af fredagens angreb i Frankrigs hovedstad, Paris.

Også andre steder i verden skærper man sikkerheden på grund af angrebene, hvor der er meldinger om over 100 dræbte.

- Vi vurderer, om hændelserne kan få implikationer for trusselsbilledet i Norge. Indtil videre er der ikke oplysninger, som tilsiger, at der er forbindelser til Norge, skriver PST i en pressemeddelelse ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

PST er den norske pendant til Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark. PET har oplyst til Ritzau, at man følger situationen i Frankrig nøje.

Ifølge det belgiske nyhedsbureau Belga er der blevet iværksat ekstra kontrol ved landets grænse til Frankrig.

Også i lufthavne og på togstationer vil folk få tjekket id. Alle belgiske politifolk er blevet opfordret til at være ekstra opmærksomme.

En talsmand for Belgiens premierminister understreger over for Reuters, at der ikke er tale om, at Belgien har lukket sin grænse til Frankrig. Der vil blot være flere stikprøvekontroller, lyder det.

På den anden side af Atlanten, i den amerikanske storby New York, har myndighederne ifølge nyhedsbureauet AFP styrket sikkerheden ved befolkede steder i byen og ved bygninger med relation til Frankrig.

Ifølge politiet i New York er der blevet indsat antiterrorstyrker for at udvise "stor forsigtighed". Det bliver understreget, at der ikke er nogen indikationer om, at New York skulle være mål for et eventuelt angreb.

Politiet i New York holder tæt kontakt med FBI og fransk politi, oplyses det.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Terror i Paris: Folk viser medfølelse på de sociale medier

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Terror i Paris koster mindst 120 mennesker livet

LÆS OGSÅ: Danske sikkerhedsmyndigheder følger Paris-angreb tæt

LÆS OGSÅ: Politiet i aktion i koncertsal: To terrorister meldes dræbt

LÆS OGSÅ: Barack Obama: - Det er et angreb på menneskeheden

LÆS OGSÅ: Frankrig i undtagelsestilstand: Hollande lukker grænserne

LÆS OGSÅ: Ambassaden i Paris undersøger om danskere er blandt ofre

LÆS OGSÅ: Øjenvidne i Paris: Sortklædt mand skød løs på café

LÆS OGSÅ: 100 mennesker holdes som gidsler i koncertsal i Paris

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx