20/12-17 13:18

Forskere er forbløffede: Det har aberne aldrig gjort før!Forskere er forbløffede: Det har aberne aldrig gjort før!

Hunaber øver sig på at have sex - og de øver sig på en helt anden dyreart.

storybild

I de japanske skove har man igen observeret aber og hjorte have sex med hinanden. Det tyder på, at de unge hunaber øver sig inden mødet med potentielt aggressive hanaber.

En kærlighedshistorie med umage partnere udspiller sig endnu engang i de japanske skove.

Et forskningshold har – igen – observeret japanske sneaber i intim omgang med sikahjorte, denne gang i Minoo i det centrale Japan. Det skriver Sciencealert.com, ifølge Videnskab.dk.

Tidligere i år var det en ensom hanabe, der forsøgte sig med en sikahjort i en anden del af Japan, på øen Yakushima. Dengang mente forskerne, at det måtte dreje sig om en han med lav status i flokken, hvorfor han lod sine seksuelle frustrationer gå ud over den forsvarsløse hjort.

De nye observationer blandt hunner, i en anden abegruppe og i en helt anden del af landet, har sat denne formodning på prøve.

»Det er det første kvantitative studie af heterospecifik (mellem forskellige arter, red.) seksuel adfærd mellem en ikke-menneskelig primat og en art, der ikke er en primat« skriver holdet i forskningsartiklen, der er blevet publiceret i Archives of Sexual Behavior.

Læs også hos Videnskab.dk: Seks af de særeste vaner hos dyr

Forskerholdet fra University of Lethbridge i Canada har sammenlignet de forskellige observationer for at undersøge, om dyrenes eskapader virkelig er af seksuel karakter.

Efter at have sammenlignet 67 akter mellem 2 hun-aber og 258 akter mellem aber og hjorte konkluderer holdet, at der ikke er signifikant forskel på abe-abesex og abe-hjortesex. Med andre ord er der virkelig tale om seksuelle forhold mellem de to arter.

Vi ved stadig ikke, hvorfor aberne og hjortene har sex. Forskerholdet foreslår blandt andet, at de unge hunner øver sig med fredelige hjorte, før de kaster sig ud i akten med voldsomme og potentielt aggressive hanaber.

Andre artikler fra Videnskab.dk

Dyrker alle hanner sex med hvem som helst?

Sex med dyr – ja, hvorfor ikke?

Pokkers: Penis falder af efter sex

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx