Af Silla Bakalus - 10/01-18 11:01

Maria er Europas mest eftersøgte kvinde: Var engang advokat - men noget gik fuldstændig galt Maria er Europas mest eftersøgte kvinde: Var engang advokat - men noget gik fuldstændig galt

Én kvinde er blandt de mest eftersøgte

storybild

Maria Tania Arela Otero er Europas mest eftersøgte kvinde.

Listen over eftersøgte mænd hos Europol er lang. Men kun én kvinde er at finde blandt de mange eftersøgte. Hun er blandt andet efterlyst for et uopklaret mord – og det menes, at hun kan have gemt sig i Sverige.

Maria Tania Arela Otero. Sådan lyder navnet på Europas mest eftersøgte kvinde. Det viser en gennemgang af listen over Europas mest eftersøgte forbrydere, som den europæiske politienhed Europol har offentligjort.

Ligesom mange andre af de eftersøgte har den 43-årige kvinde en noget blakket fortid. Egentlig virkede det til, at Maria Tania Arela Otero startede sin karriere på rette spor som advokat, da hun i begyndelsen af 00'erne ifølge det svenske medie Expressen blev ansat som advokat ved Muller informationscenter i Cambados.

Men undervejs er noget tilsyneladende gået galt. Ifølge Europos efterlysning er brunetten både mistænkt for ulovlig handel med stoffer, hvidvaskning af penge og for at deltage i en kriminel organisation. Desuden er hun blevet indblandet i en mordgåde. Europol beskriver hende som havende en stor rolle i en af de vigtigste kriminelle narkobander, der har benyttet Spanien som en port for indførelse af ulovlig narko fra Sydamerika til Europa.

Ifølge det spanske medie Faro de Vigo har den 43-årige kvinde blandt andet været kærester med David Pérez Lago, som er stedsøn til den galisisike mafialeder Laureano Oubiña.

I den tid blev hun involveret i mafiaens narkohandel og blev blandt andet mistænkt for at hvidvaske penge i 2006. Maria Tania Arela Otero beskrives som en af hjernerne bag narkohandlen.

Efter noget tid forlod den kriminelle advokat sin mafiakæreste for i stedet at blive kærester med advokaten Diaz Munoz. Parret flyttede angiveligt sammen til Madrid, men i 2008 blev Maria Tania Arela Otero øjenvidne, da Munoz bliev skudt i hovedet af lejemordere.

Maria Tania Arela Otero er blandt andet blevet idømt syv års fængsel for narkosmugling. Desuden blev hun indkaldt som hovedvidne i sagen om mordet på Munoz. Hun har dog aldrig afsonet sin dom, da hun er gået under jorden.

Siden 2014 har det været et mysterium, hvor den nu 43-åige kvinde befinder sig. Nogle spår, at hun kan have gemt sig i Sverige, Island eller Sydamerika – måske hjulpet på flugt af mafiaen.

Maria Tania Arela Otero beskrives som værende 169 cm høj. Hun har brune øjne.

Maria Tania Arela Otero er Europas mest eftersøgte kvinde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'OK18 handler om noget HELT andet end...
bt.dk
Rane Willerslev: Jeg har både angst...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Camilla Framnes afslører: Jeg har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx