Af David Andersen - 09/10-17 07:57

Ny lov på vej i Irland: Pædofile skal have inddraget passetNy lov på vej i Irland: Pædofile skal have inddraget passet

Nyt lovforslag skal forhindre pædofile i at begå ny kriminalitet i udlandet.

storybild

Australien har allerede gjort det, og nu sigter Irland efter at blive det første europæiske land, der inddrager borgeres pas, hvis de bliver dømt for pædofili.

Det skal forhindre de pædofile i at rejse til udlandet og begå ny sexkriminalitet, når de har afsonet deres straf, skriver Irish Examiner.

Kampagnen for at få loven igennem nyder stor opbakning, og er startet af præsten Shay Cullen, som leder børnehjælpsorganisationen PREDA i Filippinerne, og har været nomineret til en Nobelpris.

»Det vil give meget store fordele i forhold til børns sikkerhed. Når flere lande følger Australiens eksempel, vil mange flere børn blive beskyttet mod overgrebsmændene«, siger han til Irish Examiner.

I Australien betyder den nye lov, at mere end 20.000 sexforbrydere nu er uden mulighed for at rejse ud af landet - og hvert år vil 2.500 blive føjet til den liste, oplyser avisen.

Loven er lavet for at imødekomme problemet med, at pædofile tager til fattige tredjeverdenslande, hvor de kan betale sig til sex med mindreårige.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Filmekspert i hård kritik af ny Star...
bt.dk
Puhaa! Vilde Vendsyssels triumf giver...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx