Af Maria Christine Madsen - 02/10-17 17:14

Michael var indædt nazist i 20 år - indtil han mødte TiffanyMichael var indædt nazist i 20 år - indtil han mødte Tiffany

En nynazist og en sort tilsynsværge har formet et helt eksceptionelt venskab.

Øverst kan du se ABC News' tv-indslag om historien.

Gennem det meste af sit liv, har amerikanske Michael Kents været fyldt med et had til sorte mennesker. Men det blev ændret, da han mødte sin nye tilsynsværge - den sorte kvinde Tiffany Whittier.

I 20 år var 38-årige Michael Kent fra Colorado medlem af en voldelig højreekstremistisk gruppering i Arizona, der støttede op om 'hvid magt' og nynazisme.

I løbet af de år fik han blandt andet to store hagekors tatoveret på sit bryst og en tatovering af 'white pride' - et motto, der ofte bruges af tilhængere af et hvidt overherredømme - på sin ryg.

Det fortæller han til ABC News.

Men da han efter en fængselsdom fik en sort tilsynsværge - amerikanske Tiffany Whittier på 45 år - begyndte hans verdensbillede at ændre sig.

Det var hende, der fik ham til at se udover hudfarve og til at ændre holdning til et hvidt overherredømme.

»Hvis det ikke var for hende, var jeg nok røget tilbage til det (grupperingens holdninger, red.),« siger han til ABC News.

»Jeg anser hende som familie,« tilføjer han.

Selv fortæller Tiffany Whittier, at hun blot har forsøgt at hjælpe ham ved at være positiv - og være der for ham.

»Jeg er her ikke for at dømme ham. Det er ikke mit arbejde at dømme nogen. Mit job er at være den positive person i den andens liv,« siger hun til ABC News.

Det var på grund af hendes indflydelse, at Michael Kent forleden valgte at besøge en tatovør i Colorado Springs for at begynde at få dækket sine svastika-tatoveringer, og det var hende, der inspirerede ham til at tage de nazi-flag, som han altid har haft hængene i sin stue, ned - og erstatte dem med smilende ansigter.

»Når du vågner og ser et smilende ansigt, så tager du på arbejde, mens du smiler,« siger han.

Michael Kent arbejder nu fuldtid på en kyllingegård i Colorado, hvor alle hans kolleger er latinamerikanere.

»Før alt det her, ville jeg aldrig have arbejdet for en, der ikke var hvid. Nu har vi firma-fester, eller de har en quinceañera (en fest, der fejres på en piges 15 års-fødselsdag, red.), og jeg er den eneste hvide til stede,« siger han til ABC News.

Derudover forklarer han, at han også ønsker at sætte et godt eksempel for sine to børn.

»Jeg ønsker ikke, at mine børn skal leve det liv, jeg levede, og leve med had. Jeg vil have, at mine børn skal kende mig for den, jeg er nu - en god far, der arbejder hårdt og er en god forsørger,« siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde død efter fald fra vindue
bt.dk
Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Topadvokat advarer efter særlig dom:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx