Af Lars Dinesen - 02/10-15 10:54

Rapport: Russiske fly bomber Islamisk StatRapport: Russiske fly bomber Islamisk Stat

Toppolitiker i Moskva siger, at russisk bombekampagne i Syrien nok vil vare tre eller fire måneder.

storybild

Arkivfoto af russisk fly (Billede: Polfoto/AP/Mark Thiessen)

Krigsfly, der menes at være russiske, bomber den syriske by Qaryatain, der kontrolleres af Islamisk Stat, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder til Reuters.

Byen, der ligger 130 kilometer nordøst for Damaskus, blev bombet natten til fredag, oplyser overvågningsgruppen, der har netværk i det meste af landet.

Islamisk stat indtog byen Qaryatain i august. Den havde indtil da været under regeringsstyrkernes kontrol.

Russiske fly bombede også mål i Syrien onsdag og torsdag i denne uge.

Dansk ekspert: Derfor rykker Rusland ind i Syrien
Dansk ekspert: Derfor rykker Rusland ind i Syrien

Ifølge en tv-station, der støtter præsident Bashar al-Assad, blev mindst 30 militære mål ramt torsdag. Det russiske udenrigsministerium tilbød også torsdag at udføre bombeangreb i Irak, hvis den irakiske regering ønsker det.

I Moskva siger lederen af udenrigsudvalget i parlamentets underhus, Aleksej Pusjkov, at den russiske bombekampagne i Syrien måske vil vare tre eller fire måneder.

- Der er altid en risiko for, at man bliver trukket længere og længere ind i en konflikt, men i Moskva taler man om operationer gennem tre eller fire måneder, siger Pusjkov til den franske radiostation Europe 1.

Pusjkov siger, at over 2500 luftangreb gennemført af den amerikansk-ledede koalition i Syrien ikke har påført Islamisk Stat betydelige tab. Han siger, at den russiske kampagne vil blive optrappet, så der bliver opnået resultater.

Kommandant: Russiske fly bomber CIA-støttede oprørere
Kommandant: Russiske fly bomber CIA-støttede oprørere

- Jeg mener, at det er intensiveringen, som er vigtig. Den amerikansk-ledede koalition har foregivet at bombe Daesh (et andet navn for Islamisk Stat) i et år uden resultater, siger han og tilføjer:

- Hvis man gør det på en mere effektiv måde, så tror jeg, at man vil se resultater. Pusjkov afviser, at de russiske fly overvejende skulle være sat ind mod moderate ikke-islamistiske oprørsgrupper, der bekæmper Assad, som er Moskvas allierede.

LÆS OGSÅ: Rusland bomber 30 militante mål i Syrien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand overfaldet med økse: Fik flænge...
bt.dk
800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx