Af Benjamin Krogh - 07/11-15 17:50

Sorte bokse: Støj høres umiddelbart inden russisk flystyrtSorte bokse: Støj høres umiddelbart inden russisk flystyrt

Data fra det russiske passagerflys sorte bokse kan bringe årsagen til det fatale flystyrt nogle skridt videre.

En støjende lyd høres på optagelser fra det russiske flys sorte boks i sekunderne, inden det styrtede ned i Egypten, oplyser lederen af den egyptiske efterforskning på et pressemøde i Kairo ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Men lederen af efterforskningskomitéen, Ayman al-Muqaddam, siger, at eksperter fortsat er i gang med at indsamle oplysninger, og at det er for tidligt at drage nogen konklusioner. Han siger, at havarieksperterne vurderer alle mulige scenarier.

- En lyd kan høres i de sidste sekunders optagelse på cockpittets stemmeoptager. Der vil blive gennemført en spektralanalyse for at afgøre, hvad lyden stammer fra, siger Ayman al-Muqaddam.

Rusland er klar til at levere missilsystemer til Iran
Rusland er klar til at levere missilsystemer til Iran

Han tilføjer ifølge det russiske nyhedsbureau Tass, at vragresterne fra det russiske A321-passagerfly nu vil blive transporteret til et sikkert sted i Kairo.

Begge flyets såkaldte sorte bokse, der i virkeligheden er orange, blev fundet forrige lørdag, siger al-Muqaddan og tilføjer at vragdele var blevet spredt over et område på 12 kvadratkilometer, hvorfor ikke alle stumper er fundet endnu.

Vestlige regeringer har i de seneste dage sagt, at årsagen til, at det russiske A321-fly styrtede, kan skyldes, at der har været placeret en bombe om bord. Alle 224 ombordværende blev dræbt.

En række lande har indstillet flyvninger til den egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh. Det var fra lufthavnen ved Rødehavet, at det russiske fly lørdag i sidste uge lettede på ved mod Sankt Petersborg. 23 minutter og 14 sekunder senere styrtede det ned i Sinai-ørkenen.

/ritzau/Reuters

LÆS OGSÅ: 144 ofre for flystyrt i er kommet til Rusland

LÆS OGSÅ: Egyptens præsident: Fly-undersøgelser kan tage måneder

LÆS OGSÅ: Russisk fly med 224 om bord er styrtet ned

LÆS OGSÅ: USA indkalder til møde for at afsætte Assad

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Kommentator om S-formandens...
bt.dk
Legendarisk cirkus risikerer at lukke...
bt.dk
Snekaos skyld i flere uheld: Motorvej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx