Af - 22/09-13 14:28

Amerikansk skole beder om lov til at tæve børneneAmerikansk skole beder om lov til at tæve børnene

På en skole i USA bliver forældrene bedt om at udfylde en formular, hvis de ikke ønsker, at deres børn bliver slået af administrationen.

storybild

I Danmark er det ikke længere lovligt at slå sine børn. Det er det dog stadig i næsten halvdelen af staterne i USA. (Billede: Polfoto)

På en skole i den amerikanske stat Arkansas får børnene hvert år en seddel med hjem, som helst ikke skal forsvinde i bunden af skoletaskerne sammen med ugegamle spegepølsemadder.

Under overskriften ‘Korporlig afstraffelse - forældresamtykke-formular’, bliver elevernes forældre bedt om at gøre skolen opmærksom, hvis det ikke er okay, at deres børn bliver slået af skolens ansatte.

LÆS OGSÅ: Er hun verdens tarveligste mor?

- Jeg giver ikke tilladelse til, at skolen må forvalte korporlig afstraffelse for at disciplinere mit/mine børn.

- Jeg giver tilladelse til, at skolen må forvalte korporlig afstraffelse for at disciplinere mit/mine børn.

Sådan lyder valgmulighederne, forældrene bedes sætte hak ved. Og hvis sedlen nu skulle forsvinde sammen med føromtalte spegepølsemad, er det bare ærgerligt, hvis man ikke føler, at matematiklæreren skal have lov til at slå ens børn. Skolen i Leeds City opererer nemlig efter et ‘den der tier samtykker’-princip, fremgår det af sedlen.

LÆS OGSÅ: Forældre til skole: Stop volden mod vores børn

En mor til en af skolens elever, Wendy Chandler, blev så forarget, da hun så sedlen, at hun straks sendte et billede af formularen til New York Times. Hun havde kontaktet skolen, der fortalte hende, at hvis hun udfyldte formularen ‘med et rungende nej’, ville de respektere det. Og det gjorde hun så.

- Jeg kan ikke forestille mig, hvordan det nogensinde ville være OK at udvise vold over for nogen som helst. At slå et barn er mere end skandaløst. Enhver der kunne finde på at slå et barn, skulle smides i fængsel, skrev den vrede mor på sedlen under sit hak i nej-feltet.

Skolen i Arkansas opererer dog ikke mod loven, når de udøver vold mod eleverne. Mens revselsretten her i Danmark definitivt blev afskaffet i 1997, er det stadig lovligt at slå sine børn i hele 19 af USA’s 50 stater, skriver New York Times.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx