Af 20 Minuten - 21/04-16 19:48

Kvindelig redaktør: Hvem siger, at sex med sin eks er dårlig?!Kvindelig redaktør: Hvem siger, at sex med sin eks er dårlig?!

20 Minutens redaktør knalder med sin ekskæreste. Hun synes, at det er helt okay, men hendes omgangskreds er mindre begejstret. Hvorfor er eks-sex sådan et dårligt ry i samfundet? Vi har spurgt redaktøren.

Bildstrecke im Grossformat »

Så tit bør du have sex med din partner.

KLUMME: Egentlig er Moritz og jeg en perfekt duo. Vi har samme musiksmag, kan lide de samme serier og film, har de samme værdier og elsker at grine. Moritz og jeg var kærester i 3 år – to af dem var lykkelige.
I vores tredje år havde vi mange dårlige perioder. Vi skændtes over hver lille ting, så nærmest ikke hinanden længere og havde ikke længere sex. Hvorfor vores forhold faldt fra hinanden, ved vi ærligt talt stadigvæk ikke, men det er os selv, der er skyld. Vi gik fra hinanden for 8 måneder siden, men respekt for hinanden og kun med få tårer.

Efter forholdets afslutning kommer den gode sex
Kort tid efter vi var gået fra hinanden, flyttede jeg ud af vores lejlighed til en anden bydel. Og her faldt jeg i hullet. Jeg savnede Moritz. Jeg idealiserede Moritz. Jeg ville giftes med Moritz. Jeg fortalte det ikke til ham. Jeg tacklede min kærestesorger for mig selv.

Sendte emoji til sin ekskæreste - nu skal han i fængsel
Sendte emoji til sin ekskæreste - nu skal han i fængsel

Moritz og jeg havde ikke kontakt i knap fire uger. Så ringede han til mig, og vi snakkede i to timer. Det var skønt og sjovt. Vi aftalte at mødes i weekenden til en kop kaffe, men landede i seng sammen uden kaffe. Han overnattede til dagen efter, og vi havde sex tre gange. Den bedste sex! Fordi vores passion var lige så stærk som i de første tre måneder, vi mødte hinanden.

At blive kærester igen er (højst sandsynlig) udelukket
Efter vores første nat sammen som ekskærester fulgte to uger senere den næste nat. Og så den næste og den næste og… Den sidste nat var kort. Både Moritz og jeg nyder vores tid sammen. Vi er meget tætte og ligesindet.
Men… at finde sammen igen sker højst sandsynlig ikke. Fordi, selvom vi har meget tilfælles, vi også er for forskellige, fordi, det ikke fungerede i første omgang, fordi det ikke skal være os.

På den måde får I det aldrig afsluttet
At jeg ind i mellem stadig tænker over at blive gift med Moritz, synes jeg er helt fint. Men min omgangskreds ikke. Vi kommer aldrig til at give slip på hinanden, hvis vi bliver ved med at knalde. Ingen af os ville nogensinde være åben for noget nyt på den måde. Og endnu værre, så ville vi ukritisk idealisere hinanden.
Vi er to voksne mennesker, der kan lide hinanden, som er tiltrukket af hinanden, som efter en nat sammen ikke forventer en happy-ending. Som ikke forventer noget overhovedet, men bare nyder det hele uden at have dårlig samvittighed. Så bogstaveligt talt: What the fuck er jeres problem?!

Bræk, blod og mor: Kvinder står frem med deres værste blowjob-historier
Bræk, blod og mor: Kvinder står frem med deres værste blowjob-historier

”Sex med sin eks er som sådan ikke dårligt”
Man kan ikke løbe fra, at eks-sex har et dårligt ry. Det ved sexologen, Werner Huwiler, der har sin egen praksis i Zürich.

- Udenforstående kommer hurtigt til at tro, at forholdet ikke er afsluttet endnu, hvis man stadig knalder, forklarer sexologen.

Svigermor fra helvede: Delte nøgenbillede af 12-årig eks-svigerdatter
Svigermor fra helvede: Delte nøgenbillede af 12-årig eks-svigerdatter

Det kunne også sagtens være rigtig, men det gælder bare ikke for alle ekskærester.

- Man kan godt stadigvæk have et erotisk forhold til sin ekskæreste og stadig være åben for noget nyt, siger Werner Huwiler.

Men hvad er det egentlig der er så fræk ved at have sex med sin eks?

Sms og Facebook: Stalkere har fået mange platforme
Sms og Facebook: Stalkere har fået mange platforme

- Man ved, hvad man får. Eller måske er der bare ingen andre tilstede, som man kan have seksuelt forhold, siger han.

LÆS OGSÅ: Sådan har du sex med den samme person resten af dit liv

LÆS OGSÅ: Forskere: Derfor er sex-orgasme sundere end onani

LÆS OGSÅ: Her er den mest populære dag at have sex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx