Af - 07/09-16 10:03

Dansker på forsiden af New York Times: Jeg er blevet racistDansker på forsiden af New York Times: Jeg er blevet racist

Amerikanerne retter sig synet mod Danmark og vores flygtningesyn.

storybild

(Billede: Mathias Løvgreen Bojesen / Arkivfoto)

"Jeg er blevet racist". Sådan lyder et uddrag af overskriften i en lang artikel om flygtningetilstrømingen i Danmark som New York Times publicerede mandag.

I artiklen møder læserne blandt andre 65-årige Johnny Christensen fra Tårnby. Journalisten beskriver, hvordan danske Johnny Christensen altid har set sig selv om en sympatisk og åbensindet mand. Men efter den voldsomme flygtningetilstrømning er han forandret:

- Jeg er blevet rascist, siger Johnny Christensen til New York Times.

Internettet raser: Er dette verdens værste t-shirt?
Internettet raser: Er dette verdens værste t-shirt?

I artiklen møder man også 34-årige Omar Mahmoud, som er irakisk ingeniør og kom til Danmark for et år siden.

Omar Mahmoud beskriver, hvordan han og familien prøver at indpasse sig i det danske samfund. De er muslimer, men er endda taget i kirke for at lære om kristendommen, og han forbyder ikke sin søn at spise gris, fordi det er en del af danskernes madvaner, selvom det er forbudt i islam.

Den irakiske ingeniør fortæller, at hans familie ikke har stødt på direkte fornærmelser eller trusler, men er blevet skræmt af den anti-immigrant og anti-muslimsk diskurs i den offentlige debat.

- Det er ligesom udlændinge er sat i en særlig klan, adskilt fra det danske folk, forklarer han til New York Times, men lægger vægt på at han er lykkelig over at være væk fra volden i Irak - og føler, at han er kommet i himlen nu.

Lille pige hitter viralt: Jeg vil ALDRIG spise kød igen
Lille pige hitter viralt: Jeg vil ALDRIG spise kød igen

Den lange artikel slår ned på en lang rækker punkter og perspektiverer også problematikken ud til hele Europa, og kommer ind på både Brexit, det franske burkaforbud, grænseposter i sydeuropæiske lande og id-kontrol mellem de nordiske lande.

Det er ikke første gang Danmark får opmærksomhed i udlandet for flygtningedebatten. Da 'smykkeloven' blev indført skabte det overskrifter verden rundt. Dengang skrev Washington Post konkluderende, at Danmark ønskede at sende flygtninge et klart signal om, at landet ikke er et rart sted for dem at være.

Du kan læse hele artiklen i New York Times her.

LÆS OGSÅ: Foto af teenager, der holder oldemors hånd på rulletrappe går viralt

LÆS OGSÅ: De har været gift i 52 år - og matcher tøj hver eneste dag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx