Af - 03/09-16 15:21

Klamt! Dette sker, hvis du ikke vasker dit sengetøj hver ugeKlamt! Dette sker, hvis du ikke vasker dit sengetøj hver uge

Dit sengetøj kan hurtigt blive ret så ulækkert, lyder det fra en ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Du skifter formentlig ikke dit sengetøj så ofte, som du burde. For hvis du ikke ønsker at lagner og dynebetræk skal blive inficeret med alskens dårligdomme fra din krop, så skal der vaskes temmelig mange gange om året, lyder rådet fra en hygiejneekspert.

Mary Marlowe Leverette fortæller til mediet attn, at sved, kropsvæsker og skidt frigives fra huden, når vi sover. Derfor er det muligt at finde spyt, urin og andre genitale væsker i fibrene i det, du putter dig i om natten.

Og som om det ikke er klamt nok, så er der også risiko for at smitte eller blive smittet, hvis du deler beskidt sengetøj med en anden.

- Hvis sengetøjet ikke vaskes regelmæssigt, og personen har skrammer eller sår, kan vedkommende blive smittet. Fodsvamp og andre former for svamp overføres fra tekstiler. Sjælden rengøring af sengelinned giver væskerne mulighed for at sive ind i puder og madrasser, og de er langt vanskeligere at rengøre end at smide lagnerne i vaskemaskinen, siger Mary Marlowe Leverette.

Hvis du ikke vasker sengetøj regelmæssigt, kan det her ske
Hvis du ikke vasker sengetøj regelmæssigt, kan det her ske

Og der er mere. Husstøvmider trives i beskidt sengetøj, og deres ekskrementer kan give allergi. Men heldigvis vil en ugentlig kogevask sætte en stopper for al dette, lyder det.

Checkede ind på hotel: Fandt uventet seddel på værelset
Checkede ind på hotel: Fandt uventet seddel på værelset

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx