Af Niels Pedersen - 10/11-17 07:13

Oliver kunne ikke låse sin dør op efter bytur: På politistationen ventede en overraskelseOliver kunne ikke låse sin dør op efter bytur: På politistationen ventede en overraskelse

En tysk mand kontaktede politiet, da han ikke kunne komme ind i sit hjem.

storybild

(Billede: SASCHA STEINBACH)

Moderne teknologi kan klare det mest utrolige. Men af og til er det næsten for meget af det gode.

Det måtte tyske Oliver Haberstroh sande, da han kom hjem til sin lejlighed i Hamborg efter en bytur og ikke kunne låse sin hoveddør op, skriver Berliner Morgenpost.

Det fik logisk nok Oliver Haberstroh til at opsøge politiet, som da også kunne forklare, hvorfor låsen var blevet skiftet. Men den tyske mand havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at det var fordi, hans Amazon Echo-højttalers personlige assistent 'Alexa' havde startet sin helt egen fest i lejligheden, mens han var i byen.

'Mens jeg slappede af og nød en øl, lykkedes det Alexa helt af sig selv, og uden at jeg styrede det med min mobiltelefon, at skrue helt op for volumen og have sin egen fest i min lejlighed,' skriver Oliver Haberstroh på Facebook og fortsætter:

'Hun besluttede at gøre det på et meget ubelejligt tidspunkt, mellem klokken 1:50 og 3 om natten. Min nabo ringede til politiet,' fortsætter han.

Da politiet ankom til lejligheden for at bede ejermanden om at skrue ned for støjen, fik de intet svar. Derfor så de ingen anden udvej end at kalde på en låsesmed, som kunne bryde døren op. Da betjentene var inde i lejligheden, opdagede de til deres overraskelse, at den var tom. Kort efter fandt de kilden til støjen: Oliver Haberstrohs Amazon Echo-højttaler, der stod eg buldrede derudaf.

Udover nøglen til den nye lås kunne politiet aflevere regningen for låsesmedens arbejde og en bøde til højttaleren og dens indbyggede elektroniske assistents noget forundrede ejermand, da han troppede op på politistationen.

Oliver Haberstroh forstår stadig ikke, hvordan 'Alexa' blev aktiveret, idet han bor på sjette sal og havde efterladt vinduerne lukket, da han forlod sin lejlighed. Derfor burde det være noget nær umuligt at give den personlige assistent kommandoer uden at være til stede i lejligheden.

Efterfølgende spurgte han 'Alexa', hvordan de kunne forblive sammen, og hvordan 'hun' skulle betale ham de penge tilbage, hun havde kostet ham.

'Jeg kunne ikke finde noget svar på det spørgsmål,' lød 'Alexas' knastørre svar ifølge Oliver Haberstroh.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx