Af Ritzau - 24/09-16 10:48; Opdateret: 24/09-16 11:48

25 meldt dræbt under nye voldsomme luftangreb i Aleppo25 meldt dræbt under nye voldsomme luftangreb i Aleppo

- Militæret bruger nu våben, som er specielt indrettet til at jævne store bygninger med jorden.

storybild

Oprørerne i Aleppo siger, at de har været udsat for de mest intense bombardementer i krigen siden regimet i Damaskus har indledt en ny offensiv, som har kostet snesevis af mennesker livet i de seneste dage. (Billede: Scanpix/Thaer Mohammed)

Mindst 25 civile blev lørdag dræbt under nye voldsomme russiske og syriske luftangreb på oprørere i den østlige del af af storbyen Aleppo, siger Syriens Observatorium for Menneskerettigheder til AFP.

- Blandt de dræbte er syv mennesker, som stod i kø for at købe yoghurt på en markedsplads i bydelen Bustan al-Qasr, siger overvågningsgruppen, som har hovedkvarter i London.

Syriens statslige tv meddeler samtidig, at militæret lørdag har vundet kontrol over Handarat-lejren nord for Aleppo.

Krigsfly gennemførte tidligt lørdag nye luftangreb mod oprørskontrollerede områder i den østlige del af den syriske storby.

Oprørerne i Aleppo siger, at de har været udsat for de mest intense bombardementer i krigen siden regimet i Damaskus har indledt en ny offensiv, som har kostet snesevis af mennesker livet i de seneste dage.

- Desværre fortsætter det. Der er fly i luften over os lige nu, siger Ammar al Selmo, som leder Civilforsvaret i den østlige del af storbyen, som er oprørskontrolleret.

Talsmænd for oprørerne, der støttes af Vesten, siger, at der lørdag morgen blev bombet mindst fire områder i øst, hvor der bor omkring 250.000 mennesker.

- Angrebene er mere ødelæggende end nogle tidligere angreb, vi har set, siger talsmændene og pointerer, at militæret nu bruger våben, som er specielt indrettet til at jævne store bygninger med jorden.

- De fleste af ofrene ligger under murbrokker, fordi over halvdelen af civilforsvaret er blevet tvunget til at indstille dets operationer, siger en højtstående oprører i Aleppo til Reuters.

Syriens observatorie for Menneskerettigheder sagde inden angrebene lørdag, at gruppen kunne dokumentere, at 47 blev dræbt fredag - deriblandt fem børn.

Selmo siger, at over 100 er blevet dræbt.

- Luftangrebene er intense og vedholdende, siger Rami Abdel Rahman fra Observatoriet.

40 bygninger er ødelagt af bombardementerne, sagde Ammar al Selmo fredag.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx