11/06-17 12:34

31-årig mand død efter han svømmede med sin nye tatovering31-årig mand død efter han svømmede med sin nye tatovering

Vi advarer om stærke billeder.

Bildstrecke im Grossformat »

Vi advarer om stærke billeder i galleriet øverst.

En 31-årig mand fra fra Texas er død, efter han tog en svømmetur i havet med sin fem dage gamle tatovering.

Under svømmeturen pådrog han sig en infektion i huden på læggen, hvor tatoveringen sad, hvilket førte til septisk chok, der kostede ham livet efter to måneders indlæggelse på hospitalet.

Den opsigtsvækkende sag er omtalt i den ansete medicinske tidsskrift, British Medical Journal, hvor det er oplyst, at manden i forvejen led af en leversygdom, men at den altafgørende dødsårsag var, at han udsatte den sårbare hud ved tatoveringen for bakterier i vandet.

Har du overvejet at få en tatovering? Så tjek lige disse billeder først
Har du overvejet at få en tatovering? Så tjek lige disse billeder først

Det er almindeligt kendt, at man ikke skal svømme i havet eller svømmebassiner lige efter man har fået en tatovering, da vandet kan være fyldt med bakterier og kemikalier, og huden omkring tatoveringen er at betragte som et åbent sår, og mandens historie viser, hvorfor man altid skal følge det råd.

Fem dage efter svømmeturen, blev han indlagt på Parkland Memorial Hospital i Dallas, da han havde stærke smerter i begge samt feber og rødlige udslæt i området omkring tatoveringen.

- Mange af de patienter, der kommer ind til os, er meget syge - og han var helt bestemt en af dem, der havde det værst, siger lægen Nicholas Hendren, der arbejder på University of Texas Southwestern Medical Center, hvor den 31-årige blev indlagt.

Han er forfatter af artiklen i BMJ, og fortæller til CNN, hvordan patienten hurtigt fik det meget dårligt, efter han blev indlagt.

- Indenfor få timer var der sket en voldsom negativ udvikling. Huden blev mørk, han fik blå mærker og væskeansamlinger i benet, hvilket selvfølgelig er alamerende, siger han.

Hun var træt af sin tatovering og fik den fjernet: Nu advarer hun andre mod metoden
Hun var træt af sin tatovering og fik den fjernet: Nu advarer hun andre mod metoden

Den 31-årige blev testet positiv for bakterien Vibrio vulnificus, der findes i kystnært havvand og som menes at stå bag omkring 100 dødsfald i USA årligt - de fleste dog blandt folk der har spist østers.

Lægerne lagde ham i respirator og igangsatte en intensiv antibiotikakur, men selvom de en overgang troede, han ville klare den, så døde han af septisk chok to måneder efter indlæggelsen.

- Raske mennesker bliver sjældent ramt af denne bakterie, og hvis de gør, så er det meget sjældent de skal behandles på hospitalet for den. Men personer med dårlig lever er derimod meget udsatte for den, siger Nicholas Hendren til CNN.

Husker du populær tatovering? Nu er der hjerteskærende nyt
Husker du populær tatovering? Nu er der hjerteskærende nyt

Han opfordrer folk til at følge anvisningerne nøje, når de har fået en tatovering.

Hvis du beslutter dig for at få en tatovering, så gør det et sikkert sted, der er registreret og sørg for at behandle din nye tatovering, som du ville gøre med ethvert andet åbent sår. Det er vigtigt, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx