Af - 17/04-17 09:43; Opdateret: 17/04-17 10:16

Deler hjerteskærende billeder af kræftramt søn: 'Nu er jeg skrækslagen, når jeg går i bad'Deler hjerteskærende billeder af kræftramt søn: 'Nu er jeg skrækslagen, når jeg går i bad'

Moderen til kræftramte Nolan på fire deler nu den rørende historie om den sidste tid med sønnen.

storybild

Nolan var konstant ved sin mors side - helt til det sidste. Nu føles badeværelset frygteligt tomt, når hun tager et bad uden at Nolan ligger på bademåtten lige foran brusekabinen.

Fire-årige Nolan Scully plejede at ligge i fosterstilling på bademåtten. Den dødeligt kræftsyge dreng nægtede at forlade sin mor - selv når hun var i bad. Men sygdommen var så fremskreden, at der ikke var noget at gøre. Han måtte blive inde i sengen og se 'Gurli Gris', mens mor Ruth Scully tog et hurtigt brusebad.

»Jeg er ude om to sekunder,« sagde hun.

Men allerede i det øjeblik hun lukkede døren til badeværelset, lukkede Nolan øjnene. Da Ruth Scully fra Maryland i USA steg ud af brusenichen, var hendes elskede lille dreng omringet af det lægehold, som overvågede ham døgnet rundt. Nolans lunge var kollapset og han var gledet ind i koma. Kræften havde suget den sidste livskraft ud af den skaldede lille dreng. Men mens lægerne stod bøjet over Nolan i et sidste desperat forsøg på at forlænge hans liv, skete der pludselig noget.

Nolan tog en dyb indånding. Og åbnede øjnene.

»Jeg elsker dig mor,« sagde han i en kraftanstrengelse, der skulle blive hans sidste.

Teenagepige dør med smil på læben: Ed Sheeran opfyldte sidste ønske
Teenagepige dør med smil på læben: Ed Sheeran opfyldte sidste ønske

Kort efter sov Nolan Scully stille ind, mens hans mor sang børnesangen 'You are my sunshine' for ham en allersidste gang.

'Nu er der ikke andet end en tom bademåtte'

Det skriver en sorgbetynget Ruth Scully i et Facebook-opslag, som hun først kunne samle kræfter til at skrive to måneder efter Nolans død den 4. februar.

På profilen NolanStrong, hvor forældrene løbende har fortalt om Nolans hårde kamp mod kræften, valgte hun at trodse sin dybe sorg og fortælle om Nolans sidste timer på denne jord - i det håb, at hans historie kunne hjælpe andre og måske endda ændre noget.

Nolan kyssede altid sin mor lige før han skulle have kemoterapi.

Hun illustrerede opslaget med to hjerteskærende billeder, der viser kræft-sygdommen i al dens gru. På det første billede ligger Nolan ved sin mors side på bademåtten, mens hun tager et brusebad. Billedet ved siden af viser selvsamme bademåtte, men nu er den tom. Billedet blev taget efter Nolans alt for tidlige død.

Linse giver koncert i aften: Årsagen er tragisk og rørende
Linse giver koncert i aften: Årsagen er tragisk og rørende

'Nu er jeg skrækslagen, når jeg går i bad. Der er nu ikke andet end en tom bademåtte, der, hvor der engang lå en smuk, perfekt lille dreng og ventede på sin mor,' skrev Ruth Scully på Facebook.

Men hun havde næppe i sin vildeste fantasi forestillet sig, hvad historien og billederne førte med sig. Over 630.000 har delt opslaget på Facebook, hvor det har fået mere end en million 'likes'. Titusinder har kondoleret forældrenes frygtelige tab og kommer med moralsk opbakning. Mange deler også deres egne - og deres børns - historier om den frygtelige kræftsygdom og hvordan den påvirker deres liv i kommentarfeltet.

Rørende bryllupsfoto går verden rundt: - Det ville ikke være det samme uden hende
Rørende bryllupsfoto går verden rundt: - Det ville ikke være det samme uden hende

»Alle med børn har set børnene ligge på gulvet på et tidspunkt. Jeg tror, det er årsagen til, at billedet har rørt så mange mennesker,« siger Ruth Scully til CNN.

Nolan fik kræftdiagnosen som tre-årig. Halvandet år senere tabte han desværre kampen.

Hun måtte overvinde sig selv, før hun satte sig til tasterne og genfortalte de smertelige minutter, hvor Nolan blev taget fra hende, men syntes, hun var nødt til at gøre det for sin søns skyld.

»Han fik læst alle kommentarerne (fra Facebook-siden, red.) højt. Jeg følte, at Nolan ville have ønsket at tale med sine venner og fortælle dem, hvad der skete,« siger hun til CNN.

'Hjælper folk selv i døden'

Nolan Scully var kun tre år, da han fik konstateret den sjældne kræftform Rhabdomyosarcoma (RMS), der rammer børns muskler, sener, og fedtvæv, i november 2015. Det vendte op og ned på både hans og familiens liv. Ubekymret leg i stuen blev afløst af kemoterapibehandlinger og scanninger - med de ængstelige forældre ved hans side.

Den ondartede tumor blev bortopereret, men desværre viste det sig, at kræften havde spredt sig til Nolans lunger. Til sidst var der intet, lægerne kunne gøre.

Pludselig stoppede hendes datter med at tale: Så startede hendes værste mareridt
Pludselig stoppede hendes datter med at tale: Så startede hendes værste mareridt

Men lille Nolan nægtede at lade sig slå ud af kræften. Selvom han var svækket af sygdommen, havde Nolan overskud til at forlade sin stue og trøste de andre børn på afdelingen, når de var bange eller græd. Nu er det Nolans historie, som hjælper andre. Forældre over hele verden har skrevet, at den giver dem styrke i kampen mod deres børns kræftsygdom.

»Måske var det formålet med Nolans liv. Måske hjælper han folk selv i døden,« siger Ruth Scully.

Da både Nolan og forældrene vidste, hvad vej det gik, spurgte moren forsigtigt, om han ønskede at folk var glade eller bedrøvede til hans begravelse.

»Glade. Hvorfor skulle nogen være kede af det?,« lød svaret fra den fire-årige dreng ifølge moderen.

Nolan kæmpede bravt mod kræften helt til det sidste.

Han sørgede endda for at hans yndlingsbamser skulle fordeles mellem familiemedlemmerne efter sin død i en slags mundtligt testamente.

Ruth Scully håber, at historien om Nolans forgæves kamp mod kræften vil skabe opmærksomhed om sygdommen og de familier, som har børn, der er ramt af den. Hun ønsker også at Nolans måde at tackle den og livet på, vil inspirere andre.

Kendt forfatter: 'Jeg skal dø - vil du gifte dig med min mand?'
Kendt forfatter: 'Jeg skal dø - vil du gifte dig med min mand?'

»Nolan viste alle, hvordan andre mennesker skal behandles, og hvordan man skal tage sig af hinanden. Der var ikke andet end kærlighed og godhed i ham,« siger Ruth Scully.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært går imod sit eget parti...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Premier League-spillere ville stjæle...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx