Af Sebastian Kirk - 02/09-17 20:25

Lider af sjælden sygdom: Vikki har ikke tisset i tre årLider af sjælden sygdom: Vikki har ikke tisset i tre år

En ung kvinde fra England er desperat efter at blive helbredt fra den sjældne lidelse, der har ændret hendes liv.

storybild

23-årige Vikki Black fra England lider af den sjældne sygdom Fowler's syndrom, som gør, at hun ikke er i stand til at tisse på normal vis.

En ung kvinde fra Barrow i det nordvestlige England råber nu om hjælp til at få foretaget en operation, der vil ændre hendes liv.

23-årige Vikki Black lider af en sjælden sygdom ved navn Fowler's syndrom - også kendt som urintilbageholdelse - som gør, at hun fysisk er ude af stand til at urinere på naturlig vis.

Det har stået på i tre år, og der er absolut ingen indikation på, at hendes 'lille' problem går over af sig selv. Derfor håber hun på, at hun kan få indopereret nogle kunstige sensorer, så hun kan få en normal blærefunktion igen.

»Det har ændret mit liv så meget. Jeg ryger ind og ud ad hospitalet, og jeg kan ikke gøre noget så simpelt som at tisse. Mit sidste håb er en operation. Jeg er desperat efter at gå på toilettet,« siger den 23-årige kvinde ifølge Daily Mail.

Problemet begyndte i oktober 2014, hvor Vikki Black begyndte at få svært ved at urinere. Det blev værre og værre, og efter et par dage kunne hun ikke klemme så meget som en dråbe ud. Det medførte naturligvis, at hendes blære voksede sig større og større som en ballon.

»Det så ud, som om jeg var gravid i 20. uge. Jeg var ved at sprænges. Jeg vidste godt, jeg skulle tisse, men jeg kunne bare ikke,« fortæller hun.

Hendes far kørte hende straks på hospitalet, hvor lægerne via et kateter fik drænet Vikkis blære for hele 1,2 liter urin. Hendes blære er kun designet til at kunne rumme maks en halv liter, fortalte lægerne hende.

Vikki Black håbede, hendes problem var løst, men kort efter måtte hun tilbage til hospitalet. Hun kunne stadig ikke tisse, så denne gang fik hun indsat et permanent kateter. Det skulle kun sidde der i tre måneder, men nu er der altså gået tre år, siden Vikki Black var på toilettet for at tisse.

Først i 2015 fik Vikki Black stillet sin diagnose. Fowler's syndrom rammer som regel kvinder i 20-40-årsalderen og forhindrer dem i at urinere på normal vis, fordi de er ude af stand til at kontrollere musklerne i blæren.

Lidelsen er så sjælden, at Vikki ofte må forklare selv læger, hvad det er. Og hun taler ofte med læger, for kateteret gør, at hun konstant får infektioner i nyrerne.

»Jeg har nok fået omkring 90 infektioner, og jeg ryger ind og ud af hospitalet,« fortæller Vikki Black.

Hun er lige nu på venteliste til at få foretaget den operation, der måske kan helbrede hende. Men det kan tage flere år, så hun håber på at få foretaget den på et privathospital i stedet.

Hendes storesøster Kayla har derfor startet en indsamling for at rejse de 13.000 pund (godt 100.000 kroner, red), operationen koster. Du kan læse mere om den eller støtte den her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Karen Maj udlejede sit sommerhus: Så...
bt.dk
Flere biler i voldsomt trafikuheld:...
bt.dk
Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Line købte frokost med sin finger:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx