Af - 04/09-16 19:00

Så få kvinder kan finde rundt i deres eget skridtSå få kvinder kan finde rundt i deres eget skridt

Ny forskning i England har vist, at knap halvdelen af de adspurgte, britiske kvinder ikke har basal viden om anatomien i de nedre regioner.

storybild

(Billede: Scanpix)

Næsten hver anden britiske kvinde kender ikke den basale anatomi i deres vagina.

Jo, den skulle være god nok. Det viser ny forskning, som organisationen 'Eve Appeal' har lavet. 'Eve Appeal' er en organisation med fokus på gynækologisk cancer - altså forsker de i cancer i de nedre regioner.

Det skriver Independent.

11 fyre afslører detaljer om deres første møde med en vagina
11 fyre afslører detaljer om deres første møde med en vagina

Og i et nyt studie har de udspurgt 1.000 kvinder om den kvindelige køns-anatomi. Udover at kun omkring halvdelen kunne udpege vaginaen i et medicinsk diagram over de kvindelige kønsorganer, kunne under en tredjedel navnene på de seks forskellige dele.

Størrelsen ER afgørende- men ikke på den måde, du tror
Størrelsen ER afgørende- men ikke på den måde, du tror

Hver syvende adspurgt kvinde kunne ikke nævne en eneste af cancerformerne, der rammer de kvindelige kønsorganer, selvom der - ifølge selvsamme organisation - var over 21.000 nye forekomster af disse cancerformer i Storbritannien sidste år.

Og denne mangel på basal viden kalder Eve Appeal 'ekstremt foruroligende', når man forholder sig til de mange forekomster af sygdommen

- Det er bevist, at tidlig diagnosticering af kvinders cancer kan redde liv, derfor er det aldrig for tidligt at undervise unge piger om deres kropper og at have ærlige samtaler med dem om det, fremfor at taburisere det, fortæller Tracie Miles, specialist i gynækologisk cancer, fra Eve Appeal.

LÆS OGSÅ: Dansk radiovært deler sine erfaringer med veludrustede mænd

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx