Af Bo Norström Weile - 15/05-15 14:40

Cameron overvejer skotske kravCameron overvejer skotske krav

David Cameron og jeg lever politisk set i forskellige verdener, siger nationalistlederen Sturgeon.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Godt en uge efter parlamentsvalget tog Storbritanniens genvalgte premierminister, David Cameron, fredag tyren ved hornene og holdt sit første møde med valgets anden store sejrherre, den skotske nationalistleder Nicola Sturgeon.

Et møde i Edinburgh fredag formiddag syntes først og fremmest at have været et sonderingsmøde for Cameron og Sturgeon, som kommer til at arbejde meget sammen i det nye parlament.

- David Cameron og jeg lever politisk set i forskellige verdener, siger Sturgeon til BBC.

- Men jeg er fast besluttet på, at vi skal arbejde sammen for Skotlands og Det Forenede Kongeriges bedste, tilføjer hun og understreger, at hun regelmæssigt vil mødes med Cameron.

Cameron udpeger Osborne som EU-forhandler
Cameron udpeger Osborne som EU-forhandler

- Britisk exit vil forandre EU
- Britisk exit vil forandre EU

Sturgeon og Cameron tilkendegav efter deres møde, at premierministeren vil overveje de skotske nationalisters krav om flere beføjelser til Edinburgh.

Det grundlæggende spørgsmål er, hvor langt Cameron vil gå for at sikre Skotland yderligere selvstyre. Hvis det er tilstrækkeligt langt for Sturgeon vil den skotske leder indtil videre kunne opgive planerne om selvstændighed.

Nationalisterne i NSP vandt 56 af de 59 skotske pladser i det britiske parlament. Partiet havde blot seks mandater i det afgående parlament i London.

SNP har vokset sig stærk siden forrige valg på grund af folkeafstemningen om skotsk selvstændighed i fjor. Skotterne valgte godt nok at blive i Storbritannien, men dengang sagde mange vælgere, at skulle de stemme med hjertet, så ville de rive sig løs.

Cameron tilbyder Skotland et meget udpræget selvstyre med stadig mere indflydelse på skattepolitik og socialpolitik. Men det er næppe tilstrækkeligt til at tilfredsstille Sturgeon.

Nu er der næsten 200 kvinder i det britiske parlament
Nu er der næsten 200 kvinder i det britiske parlament

Cameron har sikret sig absolut flertal
Cameron har sikret sig absolut flertal

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Brugte millioner på at ligne den...
bt.dk
Viktor Fischer efter 1-3: Det her vil...
bt.dk
Black Panther på vej til at slå alle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx