Af - 07/09-16 18:52

Katte er gladere, når de skal arbejde for madenKatte er gladere, når de skal arbejde for maden

Et amerikansk forskerhold har fundet ud af, at puslespil kan aktivere huskatte og sørge for, at kattenes naturlige instinkter vedligeholdes, så vægt- og stressniveau sænkes.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis din kat elsker dig, må du også vise at du elsker den. Klik dig gennem galleriet, og beslut så om du vil give den et puslespil.

Mange katte holdes indendøre af deres ejere, men da de er naturlige jægere kan dette medføre en række adfærds- og sundhedsmæssige problemer. Ny forskning viser, at mange af disse problemer kan forhindres, hvis katten udfordres - eksempelvis med puslespil. Det skriver Gizmodo.

Rørende: Kat holder sine mennesker i hånden på den sidste tur til dyrlægen
Rørende: Kat holder sine mennesker i hånden på den sidste tur til dyrlægen

Katte er ikke fjerne fra deres forfader, den afrikanske vildkat, hvilket gør livet indendørs til en alvorlig udfordring, da katten kan blive overvægtig og udvikle diabetes, mens dens adfærdsmønster bliver aggressivt og opmærksomhedskrævende, når de ikke holdes aktive.

Kat blev væk i snestorm: Fandt hjem efter 19 måneder
Kat blev væk i snestorm: Fandt hjem efter 19 måneder

En ny undersøgelse, foretaget af et hold af forskere fra University of California, og udgivet i det anerkendte videnskabsmagasin Journal of Feline Medicine and Surgery, beviser, at såkaldte madpuslespil tvinger kattene til at arbejde for føden.

Disse puslespil udnytter kattens jagtinstinkt og opfylder deres naturlige lyster, hvilket medfører, at katten er mindre krævende, da den forøgede fysiske aktivitet sænker kattens stressniveau. Dermed bliver den både gladere og sundere.

Denne danske kat udfordrer verdensberømte Grumpy Cat
Denne danske kat udfordrer verdensberømte Grumpy Cat

Puslespillene kan købes i butikker, eller hjemmelaves af æggebakker og vandflasker, eller noget så simpelt som en papirspose.

LÆS OGSÅ: Her er gaven til katteelskeren, der har alt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx