Af - 20/09-14 20:17

Ingen kriminelle, kun killinger: Islandsk politi på InstagramIngen kriminelle, kun killinger: Islandsk politi på Instagram

Over 21.000 følger politiet i Reykjavik på Instagram. Her er ingen billeder af indbrud eller tyveknægte - kun søde kattekillinger og - selvfølgelig! - politiklassikeren: donuts.

storybild

(Billede: NORDICPHOTOS/INGER HELENE BOASSON)

Island er flere gange blevet kåret til verdens fredeligste land.

Så derfor kan det måske ikke undre, at politiet i hovedstaden Reykjavik har en Instagram-profil, der er næsten mistænkelig fredelig.

I stedet for tyveknægte og biljagter er her masser af søde billeder af kattekillinger, hundehvalpe og sågar en enkelt papegøje - og så selvfølgelig flotte politimænd og -kvinder.

Snapchat skal hjælpe politiet
Snapchat skal hjælpe politiet

Og det er der 'likes' i. Over 21.000 brugere verden følger politiets arbejde på Instagram og kommer med positive kommentarer.

Københavns Politi har haft succes på Twitter, men har ingen planer om at udvide brugen af de sociale medier til Instagram.

Hadefuldt overfald opklaret med madbillede fra Instagram
Hadefuldt overfald opklaret med madbillede fra Instagram

Det fortæller kommunikationschef i Københavns Politi Jens Harder Højbjerg til metroxpress:

- Vi har valgt at fokusere vores kræfter på Twitter og har en Youtube-kanal som supplement. Så vi har ingen planer om at komme på Instagram lige med det første, men det kan jo sagtens komme.

Han understreger dog, at Københavns Politi bevidst satser på at være seriøse - modsat kollegerne i Reykjavik:

- Vi ser Twitter som en operativt politiredskab. Selvfølgelig kan vi godt skrive noget med et glimt i øjet, men det er ikke her, vi lufter Otto Leisners gamle vittigheder, lyder det fra Jens Harder Højbjerg.

Glem catwalken - modelkarrieren foregår på Instagram
Glem catwalken - modelkarrieren foregår på Instagram

Hvad synes I om billederne fra Reykjavik Politi?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx