13/10-14 20:08

Efterforsker: Forkert at holde Qatar-rapport hemmeligEfterforsker: Forkert at holde Qatar-rapport hemmelig

Michael Garcia forstår ikke, hvorfor Fifa vil holde hans rapport om tildelingen af VM til Qatar hemmelig.

Fifa-efterforskeren Michael Garcia øger sit pres på det internationale fodboldforbund (Fifa) for at få offentliggjort en rapport omkring tildelingen af VM i 2018 og 2022 til henholdsvis Rusland og Qatar.

På en konference i London opfordrer Garcia mandag Fifa til give at give folk et indblik i valget af de to værtslande.

Fifas præsident, Sepp Blatter, har afvist, at offentliggøre Garcias 350 sider lange rapport for at beskytte de personer, der optræder i undersøgelsen.

- Undersøgelsen og afgørelsen foregår på en måde, så næsten ingen ser eller hører, hvad der foregår.

- Det er et system, der måske vil passe fint til en efterretningstjeneste, men ikke i en proces, der skal sikre mere etik i en international sportsinstitution, som tjener folket, fastslår Michael Garcia.

Amerikaneren, der tidligere har arbejdet for FBI, mener, at offentligheden har krav på at vide, hvad der er foregået, efter at Qatar i månedsvis er blevet beskyldt for at bestikke højtstående Fifa-medlemmer før valget.

- Formålet med gennemsigtighed er ikke at udstille enkeltpersoner ved at lufte deres beskidte sengetøj eller skade organisationen ved at vise, hvad der gik galt. Det er det modsatte.

- Hvis en institution har taget betydelige skridt i den retning, så vil gennemsigtigheden bevise netop det over for offentligheden, siger Garcia.

75 personer er blevet afhørt til rapporten, som blandt andet blev sat i værk, fordi den engelske avis Sunday Times op til sommerens VM i Brasilien skrev, at Qatar brugte bestikkelse i jagten på VM-værtskabet.

Højt placerede Fifa-medlemmer har tidligere slået til lyd for en omafstemning, hvis korruptionsanklagerne viser sig at være sande.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx