Af Ritzau - 15/04-17 15:36; Opdateret: 16/04-17 02:14

Mindst 43 dræbt i selvmordsangreb angreb nær AleppoMindst 43 dræbt i selvmordsangreb angreb nær Aleppo

Dødstallene efter lørdagens angreb ventes at stige betragteligt, vurderer redningsorganisation i Syrien.

storybild

Evakuerede syrere i Rashidin, der ligger vest for storbyen Aleppo. Mindst 43 mennesker meldes dræbt og adskillige såret efter en eksplosion lørdag ramte en kolonne af busser i området. (Billede: Scanpix/Omar Haj Kadour)

Mindst 43 mennesker meldes dræbt og adskillige såret, da en eksplosion lørdag ramte en kolonne af busser fyldt med evakuerede syrere i Rashidin, der ligger vest for storbyen Aleppo.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

- Selvmordsbomberen kørte i en lukket kassevogn, som skulle være fyldt med nødforsyninger. Han detonerede bomberne nær busserne, siger overvågningsgruppen.

En journalist fra det franske nyhedsbureau AFP siger, at han har set adskillige dræbte samt afrevne lemmer på stedet efter eksplosionen.

Busserne havde natten over ventet i udkanten af Aleppo på at kunne køre til den syriske storby.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der får sine oplysninger via et netværk af kilder og aktivister spredt rundt i hele Syrien, advarer om, at antallet af dræbte og sårede kan stige.

Organisationen De Hvide Hjelme oplyser ifølge Washington Post, at redningsarbejdere har bjærget mindst 100 lig efter angrebet. Yderligere 55 skulle være sårede.

De Hvide Hjelme, der består af flere tusinde frivillige redningsarbejdere, som opererer i de oprørskontrollerede områder uden for den syriske regerings kontrol, vurderer, at dødstallet vil stige.

Regeringsvenlige syriske medier bekræfter, at der var tale om en selvmordsbilbombe.

Statslige medier siger, at "terrorgrupper" står bag bombeangrebet.

Busserne blev tidligere stoppet på vej til Aleppo på grund af uenighed mellem oprørere og den syriske regering om en aftale om udveksling af syrere, der er evakueret fra andre områder af landet.

Aftalen vil lade oprørere og deres familier komme til oprørskontrollerede områder.

I Rashidin-området i udkanten af Aleppo holdt snesevis af busser med især shiamuslimske indbyggere, der er evakueret fra to landsbyer.

Tusindvis af syrere har været strandet i eller uden for Aleppo som følge af uenigheden om evakueringsaftalerne.

En stor gruppe syrere, der skal køres til den oprørskontrollerede Idlib-provins, har siden fredag opholdt sig på en busstation i storbyen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

32-årig mand død: Fundet på gaden i...
bt.dk
Politiet efterlyser hjemmerøvere:...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Trump så 'usikker' Oprah på tv: Håner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx