Af - 11/04-15 13:00

Sådan her skal Lego få skotterne til beskytte deres hjemSådan her skal Lego få skotterne til beskytte deres hjem

Politiet i den skotske hovedstad bruger Lego til at forklare borgerne, hvordan man holder indbrudstyvene væk.

Bildstrecke im Grossformat »

Skotsk politi har taget alternative midler i brug, når det kommer til bekæmpelsen af indbrudstyve.

På Twitter er politiet i Edinburgh begyndt at oplyse borgerne om, hvad man selv kan gøre for at holde kriminelle væk fra ens private ejendom. Det gør de ved at bruge små kække rim og små gule Lego-figurer, skriver Daily Mail.Se flere af politiets Lego-billeder i galleriet øverst.

Lego udnytter spil- og filmsucces i nyt samarbejde
Lego udnytter spil- og filmsucces i nyt samarbejde

De mange Twitter-opslag med Lego-mænd i hovedrollerne er en del af 'Operation RAC', som er en løbende oplysningskampagne, der er blevet lanceret på ny - denne gang i en lidt anderledes udgave.

Målet er at nedbringe antallet af indbrud i den skotske hovedstad, og man bruger Twitter til at give borgerne nogle simple råd, der forhåbentligt kan hjælpe.

- Over 354.000 mennesker har allerede set den her kampagne på de sociale medier, hvilket har givet os en betydelig rækkevidde med vores kriminalitets-forebyggende beskeder, fortæller Mark Williams fra Edinburgh Politi til Mashable.

TV: Far og datter laver imponerende 'Jurassic Park'-film af Lego
TV: Far og datter laver imponerende 'Jurassic Park'-film af Lego

Byen oplevede på 12 måneder, at antallet af indbrud steg med næsten 40 procent. I samme periode steg antallet i hele Skotland med fire procent.

Billederne har ifølge Daily Mail fået en del kritik. Det gælder både fra personer, der har været udsat for indbrud, og politikere i Skotland, blandt andet John Lamont fra Det Skotse Konservative Parti.

- Når antallet af indbrud stiger, burde politiet være ude at opklare forbrydelserne i stedet for at stole på, at Lego skulle kunne forhindre noget, siger John Lamont.


LÆS OGSÅ: Lego havde fremgang over hele verden sidste år

LÆS OGSÅ: TV: DF-politiker går til angreb på Yahya Hassan

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx