Af - 05/01-15 15:05; Opdateret: 05/01-15 16:08

Kina vil udrydde virkelighedens PikachuKina vil udrydde virkelighedens Pikachu

Pika-dyret er blevet erklæret for et skadedyr og bliver i disse år forsøgt udryddet af de kinesiske myndigheder.

storybild

In this photo provided by Pokemon USA, Hulk Hogan and game character Pikachu are on hand to celebrate 10 years of Pokemon, Tuesday, Aug. 8, 2006, in New York's Bryant Park. Fans gathered in the park to help crown the Pokemon Video Game National Champions. (AP Photo/Pokemon USA, Diane Bondareff) (Billede: Diane Bondareff)

Hvis du har været barn i 00'erne kender du den helt sikkert - Pikachu - den elektriske Pokémon, der altid er klar til at hjælpe sin ven Ash.

Men det er de færreste, der ved, at Pikachu er inspireret af pika-dyret, der lever i det nordvestlige Kina og på det Tibetanske Plateau.

Den virkelige version af Pikachu ser ikke bare sød ud, den er også god for de andre dyr, der kan bruge pika-dyrets underjordiske gange og huler som skjulesteder.

Netflix lukker ned for din amerikanske konto
Netflix lukker ned for din amerikanske konto

Men det er tilsyneladende ikke noget, der giver point hos de kinesiske myndigheder. Ifølge Arizona State University har lokale myndigheder forsøgt at udrydde pika-dyret siden 1958, da det bliver anset som et skadedyr. Og de seneste par år har de skruet op for deres jagt på den lille gnaver.

I 2006 var næsten 360.000 kvadratkilometer blevet spøjtet med kemikaliet zinkfosfat i kampen for at udrydde pika-dyret alene i Kinas Qinghai-provins.

Betalte 2800 kroner for at redde sin guldfisk
Betalte 2800 kroner for at redde sin guldfisk

Og den kinesiske regering har siden sørget for, at endnu 110.000 kvadratkilometer er blevet sprøjtet ved udgangen af 2014.

Flere videnskabsmænd mener dog, at kineserne må stoppe deres forsøg på at udrydde naturens Pikachu, da den spiller en vigtig rolle for både dyr og mennesker i det område, hvor den bor, skriver Independent.

TV: Er dette verdens mest tålmodige kat?
TV: Er dette verdens mest tålmodige kat?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx