Af Katrine Frederikke Wandrup - 20/09-17 19:07

Ondsindet kædebesked hjemsøger helt unge på SnapchatOndsindet kædebesked hjemsøger helt unge på Snapchat

Børnene bliver bange og tør ikke lade være med at sende beskeden videre.

storybild

Genrefoto. (Billede: Igor Stevanovic)

Historien om Teresa Fidalgo er gammel, men alligevel bliver den ved med at dukke op på de sociale medier. Senest er det sket i Sverige, hvor den gamle kædebesked nu hærger på Snapchat.

En niårig pige fra Östergötland blev så bange, at hun havde svært ved at sove om natten, og derfor endte hendes forældre med at anmelde beskeden til politiet, skriver Aftonbladet.

Beskeden, som skræmte pigen så meget, lyder:

'Hej… Jeg hedder Teresa Fidalgo. Jeg er et spøgelse. Du læste rigtigt, jeg døde i 1983. Vær ikke bange, jeg har ikke slået nogen ihjel, men jeg kommer til at slå netop DIG ihjel, hvis du ikke sender denne besked videre til over ti personer inden ugen er omme, så kommer jeg til at stå i dit værelse om natten. Jeg kommer til at vække dig, lade dig sige dine sidste ord og bagefter skærer jeg halsen over på dig med et sværd. Hvis du ikke tror på mig, så google mit navn.'

Beskeden cirkulerer ofte omkring Halloween og i Danmark var den meget udbredt i 2016 og 2014.

I 2014 fortalte 13-årige Cassandra Mølkjær til DR: »Det, som jeg læste inde på Google, virkede rigtigt, og man kunne se billeder fra, at hun (Teresa Fidalgo, red.) var gammel og levede.«

Dog stammer billederne og videoerne fra den portugisiske gyserfilm 'A Curva' fra 2004.

Det danske politi efterforsker ikke kædebeskederne på samme måde som det svenske politi, fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Jesper Bangsgaard, til Metroxpress.

»Beskederne kan virke skræmmende på børn, men det er ikke noget, vi umiddelbart efterforsker. Hvis vi skal undersøge beskederne skal det være fordi, der er et konkret gerningsindhold, men det mener jeg ikke, der er tale om i dette tilfælde,« siger han.

I stedet opfordrer han til, at forældre tager en snak med deres børn og hjælper børnene med at få slettet beskederne og får fortalt dem, at de ikke skal være bange for spøgelser – heller ikke den slags, der truer med at slå dem ihjel om natten.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmeferien blev et mareridt:...
bt.dk
United-fans er sure trods sejr: HAN...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
Kryptisk DR-chef om ny X Factor-vært:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx