18/09-13 08:48

Starbucks til stamkunder: Lad våbnene blive hjemmeStarbucks til stamkunder: Lad våbnene blive hjemme

For første gang opfordrer Starbucks til, at man ikke medbringer våben på kaffekædens caféer i USA.

storybild

I et åbent brev afsendt tirsdag til Starbucks' kunder opfordrer topchef Howard Schultz til at lade våbnene blive hjemme i våbenskabet i stedet for at medbringe dem, når der skal indtages kaffe på firmaets caféer i USA. (Billede: Polfoto/AP/Alistair Grant)

Den store amerikanske kaffekæde Starbucks markerer sig nu i den ophedede våbendebat på den anden side af Atlanten.

I et åbent brev afsendt tirsdag til Starbucks' kunder opfordrer topchef Howard Schultz til at lade våbnene blive hjemme i våbenskabet i stedet for at medbringe dem, når der skal indtages kaffe på firmaets caféer i USA.

Schultz fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at opfordringen til ikke at bære våben på Starbucks kommer, fordi flere og flere folk er begyndt at bestille kaffe med våben på sig i løbet af det seneste halve år.

Ifølge topchefen har det skabt forvirring og forfærdelse blandt nogle kunder og medarbejdere.

Starbucks' politik har i lang tid været at lade sine kunder følge den lokale våbenlov. Derfor har selskabet i visse stater også tilladt folk åbenlyst at bære våben, hvis blot loven tilskrev det.

Trods opfordringen vil de kaffeglade kunder fortsat kunne medbringe våben på Starbucks, siger Schultz og understreger, at der ikke er tale om et decideret våbenforbud.

- Jeg har ikke lyst til at stille vores ansatte i en situation, hvor de skal konfrontere eller håndhæve en regel over for nogle, der bærer våben, fortæller topchefen.

Starbucks' våbenpolitik har i lang tid frustreret de aktivister, der kæmper for at skærpe våbenlovgivningen i USA. De er tidligere lykkedes med at få andre restaurantkæder til at indføre forbud.

Og selv om der ikke er tale om et forbud, vil henstillingen til ikke at medbringe våben formentlig gøre folk fra den modsatte fløj vrede.

I august holdt våbenlobbyen eksempelvis en "Starbucks Appreciation Day", hvor medlemmer roste kaffekæden for at lade dem medbringe våben.

Schultz mener, at dette arrangement på falsk grundlag gjorde Starbucks til en fortaler for en lempelig våbenlov.

- For at gøre det klart: Vi vil ikke have disse arrangementer i vores forretninger, skriver han i det åbne brev.

Starbucks har knap 7000 forretninger i USA.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Japanere knuser dansk drøm om ny...
bt.dk
Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx