Af Ritzau - 15/06-16 22:29; Opdateret: 15/06-16 23:44

Vragdele fra styrtet Egyptair-fly er opdaget på havbundenVragdele fra styrtet Egyptair-fly er opdaget på havbunden

Efterforskningskomiteen skal nu analysere de nye fund i forsøget på at finde årsagen til styrtet.

storybild

En passager læser avisen før en flyvetur med et EgyptAir-fly fra Heathrow i London, få dage efter at EgyptAir-flyet styrtede. (Billede: Reuters/© Yannis Behrakis / Reuters)

Efterforskere har fundet flere centrale vragdele fra det EgyptAir-fly 804, der 19. maj i år styrtede ned i Middelhavet på vej til Kairo. Det oplyser den egyptiske efterforskningskomité ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er besætningen om bord på skibet John Lethbridge, der nu er i gang med at optegne kort over vragdelenes placering. Besætningen vil efterfølgende forsøge at bjærge delene.

Skibets udstyr har også leveret billeder af de centrale vragdele, som efterforskerne af flystyrtet nu kan analysere i forsøget på at opklare, hvorfor EgyptAir-flyet styrtede ned og kostede alle 66 personer om bord livet.

Det står endnu ikke klart, hvilke vragdele der er blevet fundet. Dermed er det heller ikke endnu sikkert, at efterforskerne kan få bjærget de sorte bokse, der er placeret i "halen" af flyet.

Vragdelene er placeret omkring tre kilometer under havets overflade. De blev lokaliseret af det franske skib Laplace, der bruger lyddetektorer til at lytte efter de signaler, som sorte bokse udsender.

EgyptAir 804 styrtede ned på vej fra Paris til Kairo. Siden har luftfartsselskabet modtaget en række bombetrusler. De har alle vist sig at være falske.

Flyet styrtede ned i et område af Middelhavet mellem den græske ø Kreta og Egyptens nordlige kyst, hvor eftersøgningen også har fundet sted.

Islamisk Stat påtog sig kort efter styrtet skylden, men efterforskere har sagt, at det endnu er for tidligt at konkludere, hvad der forårsagede ulykken. De har ikke udelukket et terrorangreb.

Passagererne på EgyptAir-flyet var 30 egyptere, 15 franskmænd, to irakere, to canadiere samt passagerer fra Algeriet, Belgien, Storbritannien, Tchad, Portugal, Saudi-Arabien og Sudan. Syv besætningsmedlemmer og tre sikkerhedsfolk omkom ligeledes i styrtet.

/ritzau/Reuters

LÆS OGSÅ: EgyptAir hyrer udenlandske firmaer til at finde sorte bokse

LÆS OGSÅ: Egypten sætter ubåd ind i jagten på flyvrag

LÆS OGSÅ: Egyptiske efterforskere vil ikke konkludere på flystyrt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx