Af - 24/04-16 11:26

Enker er mindre stressede end kvinder med en levende mandEnker er mindre stressede end kvinder med en levende mand

Når kvinder mister deres mænd og bliver enker, så viser et nyt studie, at de rent faktisk bliver mindre stressede og mere sunde end kvinder, der stadig har manden ved deres side.

Bildstrecke im Grossformat »

I kontrast til tidligere studier på området har italienske forskere nu påvist, at der for kvinder - på trods af den tragiske hændelse, som det er - rent faktisk er en positiv effekt af at miste sin mandlige partner.

Det skriver The Telegraph.

'Sort enke' anholdt i bizar sag: Har 'mistet' syv mænd
'Sort enke' anholdt i bizar sag: Har 'mistet' syv mænd

Forskerne fra Padova Universitet i Italien opdagede, at når mænd mister deres kvindelige partner, så har det flere negative konsekvenser, end når kvinder mister deres mand. Forskerne kæder det sammen med, at manden traditionelt er mere afhængig af kvinden, end hun er af ham.

Studiet viste derfor, at kvinder rent faktisk virker til at blive sundere, når deres mænd dør, da det dermed fritager dem fra det stressende ved deres ansvar for manden.

TV: Han troede aldrig han skulle høre sin kones stemme igen
TV: Han troede aldrig han skulle høre sin kones stemme igen

Helt konkret viste undersøgelserne, at når deres mænd døde, så faldt kvindernes risiko for at få hjerteanfald og depression, og chancen for at overleve kræft blev højere.

Udover fritagelse for ansvar, så viste undersøgelserne, at der også er andre ting, der er medvirkende til, at kvinder håndterer tab af partner bedre, end mænd gør.

Forskning: Så skadeligt er det at miste sin partner ved pludselig død
Forskning: Så skadeligt er det at miste sin partner ved pludselig død

- Mange studier har påvist, at kvinder er mindre sårbare over for depression, end enkemænd er. Det er højst sandsynligt fordi, de har bedre ressourcer til at håndtere tab og er bedre til at udtrykke deres følelser, siger hovedforfatteren på studiet Caterine Trevisan.

Hun tilføjer, at der er brug for yderligere forskning på området for at se, om nyere ændringer i vores samfundsstruktur påvirker skrøbeligheden i parforhold.


LÆS OGSÅ: Politiet advarer: Pas på denne kvinde - hun dræber sine mænd

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Anklagerens teori: Peter Madsen var...
bt.dk
Stor guide: Sådan kan du lindre dine...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx