Af - 19/08-16 05:58

Mor fødte på flyet - nu får datteren vild gave af flyselskabetMor fødte på flyet - nu får datteren vild gave af flyselskabet

En filippinsk kvinde fik veer for tidligt, og endte med at føde på flyveturen. Nu har flyselskabet givet datteren en flot fødselsdagsgave.

storybild

En passager forevigede øjeblikket efter fødslen, da moderen sad med sin nyfødte datter i armene. (Billede: Missy Berberabe Umandal)

En lille pige, der blev født på en flyvetur fra Dubai til Manila har fået en uventet og flot gave af det flyselskab der lagde kabine til fødslen - nemlig det filippinske flyselskab Cebu Pacific. Det skriver The Guardian.

Ny forskning: Sex er faktisk BEDRE efter en fødsel
Ny forskning: Sex er faktisk BEDRE efter en fødsel

Omkring halvvejs på flyveturen fra Dubai til den filippinske hovedstad Manila fik kvinden, fem uger før sin termin, veer og kabinepersonalet fik hurtigt hidkaldt to sygeplejersker der tilfældigvis var med ombord.

Herudover var to af stewardesserne også uddannede sygeplejersker, og den fødende kvinde var derfor i gode hænder.

Genial opfindelse redder din nattesøvn på flyveturen
Genial opfindelse redder din nattesøvn på flyveturen

Hun blev ifølge Missy Berberabe Umandal, der som tilskuende passager kunne følge med i hele episoden, hjulpet op foran til et lidt mere rummeligt område af flyet, hvor den lille pige, som fik navnet Haven, kort tid efter kom til verden.

- Vi hørte bare et halvhøjt skrig og få sekunder senere var der nogle lysere søde små skrig, og da vidste vi, at barnet var blevet født, skriver hun.

Et øjeblik efter fødslen rejste kvinden sig, og gik ned til sit sæde med sin nyfødte datter. Til den nybagte mors fordel sad der to børnefamilier i nærheden, og den ene havde en kuffert fuld af babytøj og sager, som moderen og lille Haven fik lov at bruge.

Danskere snyder sig selv for fly-erstatning
Danskere snyder sig selv for fly-erstatning

Efter fødslen vaskede flypersonalet den lille pige i mineralvand, og flyet blev omdirigeret og måtte lande i Hyderabad i Indien, hvor mor og barn fik et lægetjek. I alt blev flyet 18 timer undervejs, men der lød ikke én klage fra passagererne, skriver Missy Berberabe Umandal i sit facebookopslag.

Kabinepersonalets leder, Mark Martin sagde efter fødslen "Baby Haven, du er Guds mirakel i 36.000 fods højde, og vi er velsignede over at have taget del i at gøre din fødsel sikker. Du vil altid være min mest mindeværdige passager,".

Flyselskabets administrerende direktør har nu skænket familien en fødselsdagsgave på 1 million GetGo point, som er flyselskabets 'reward program'.

For den mængde point, kan den lille pige komme langt i verden.

Det ville koste en almindelig betalende passager op mod 800.000 danske kroner at tjene så mange point sammen.

Fly måtte nødlande: Gedeprutter satte røgalarm igang
Fly måtte nødlande: Gedeprutter satte røgalarm igang

Og eksempelvis ville flyveturen fra Dubai til Manila, som hun blev født på koste hende 25.000 point.

Pointene har ingen udløbsdato, og kan bruges af hele pigens familie.

Tilbage i april blev en lille dreng født på et Jetstar Asia fly, og moderen opkaldte herefter sin søn efter det singaporianske flyselskab.

Tilbage i 2010 var Cebu Pacifik i øvrigt first movers med de siden meget populære 'alternative sikkerhedsgennemgange'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Optimistisk Tom K: Mine forventninger...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx