Af Finn Bjørvig Hansen - 11/08-17 11:18

Disse vandmeloner koster 1.000 kr.: Kan du se hvorfor?Disse vandmeloner koster 1.000 kr.: Kan du se hvorfor?

Det er 30 år siden, de blev opfundet, men firkantede vandmeloner sælges stadig for godt 950 kroner - pr. frugt vel at mærke - i Japan, hvor varianten blev opfundet.

storybild

En medarbejder holder en firkantet vandmelon i Matsuya Department-forretningen i Tokyo. (Billede: EPA)

Visse sælgere mener dog, at de firkantede meloner mere er opfundet som en indendørs udsmykning end som en frugt, der skal spises. Det skriver asiaone.com.

»Firkantede vandmeloner er i virkeligheden ikke lavet som mad. De bliver solgt som udsmykning. De kan holde sig en hel måned ved normale stuetemperaturer,« påstår Mura Kengo, der ejer forretningen Shibuya Nishimura Fruit Parlor.

Andre giver den japanske landmand Zentsuji fra Kagawa æren for at have opfundet den særprægede vandmelon. I 1980erne groede denne opfindsomme farmer sine frugter i firkantede kuber for at spare plads i køleskabe og gøre det lettere at transportere dem langt.

De groede og voksede i kuber på 18 centimeters og kunne blive op til fem kilo tunge, når de var modne.

Firkantede vandmeloner er stadigvæk, så mange år efter deres opfindelse, mere en dyr pyntegenstand til huset end en egentlig sommerlig tørstslukker.

Den meget høje pris for en firkantet vandmelon får nu profit-jægere til at dyrke dem i forskellige former. Det kan være hjerteformede eller pyramideformede.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx