Af - 21/07-15 18:37

GALLERI: Svensk politi fandt lejlighed fyldt med nazi-symbolerGALLERI: Svensk politi fandt lejlighed fyldt med nazi-symboler

I forbindelse med anholdelsen af en 30-årig svensk mand, fandt politiet en lang række nazi-symboler fra Anden Verdenskrig udsmykket i mandens lejlighed.

Bildstrecke im Grossformat »

Da politiet sidste år tog ud til hjemmeadressen hos en svensk 30-årig mand, var det et overraskende syn, der mødte dem.

Manden, som skulle anholdes mistænkt for at have angrebet sin nabo med en økse samt at være i besiddelse af eksplosiver, havde i sin lejlighed - uden for Falkenberg mellem Helsingborg og Gøteborg - en lang række nazi-udsmykninger stående.

Går Omar Marzouk over grænsen her? Udstiller Løkke og Thulesen Dahl som nazister
Går Omar Marzouk over grænsen her? Udstiller Løkke og Thulesen Dahl som nazister

Billeder og bøger af Adolf Hitler, et SS-flag samt forskellige våben var blandt mandens samling af klenodier fra Anden Verdenskrig. Noget, der flugtede godt med politiets tidligere erfaringer af manden som en fremmedfjendtlig person med højreekstreme holdninger.

På stationen - under de efterfølgende afhøringer - kom det frem, at manden havde nynazistiske sympatier, og at han været aktiv i 'grupper med racistiske indslag'.

Eva overlevede Holocaust: Nu har hun adopteret sin bøddels barnebarn
Eva overlevede Holocaust: Nu har hun adopteret sin bøddels barnebarn

Hitler-malerier solgt for tre millioner kroner
Hitler-malerier solgt for tre millioner kroner

Da den 30-årige mand blev pågrebet af den svenske ordensmagt, var han, udover at være i besiddelse af sprængstoffer, mistænkt for at have angrebet sin nabo af anden etnisk herkomst end svensk med en økse. Angiveligt fordi naboen havde ringet og truet den 30-åriges kæreste. Noget, der senere i sagsforløbet blev modbevist. Naboen havde aldrig haft ringet til kæresten.

Manden, som tidligere er dømt for at lade sin hund gå løs på en anden mand, nikke ham en skalle og kalde ham for 'abedjævel', blev idømt seks måneders fængsel for hærværk og trusler.

Miss Hitler 2014: Chokerende skønhedskonkurrence skaber vrede
Miss Hitler 2014: Chokerende skønhedskonkurrence skaber vrede

Over for Hallands Nyheter fortæller mandens advokat, Lars Brandel, at hans klient erkendte at være i besiddelse af eksplosiverne, men at han aldrig havde til hensigt at benytte sig af dem:

– (…) Han havde købt 50 kilo sprængstof for at hjælpe sin ven i økonomiske problemer, der skulle have repareret sin bil. Han havde ikke tænkt sig at anvende sprængstoffet. Nogle gange er virkeligheden så enkel, selvom den kan virke besynderlig, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Bokselegendens rørende bisættelse:...
bt.dk
Retssagen minut for minut: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx