Af Finn Bjørvig Hansen - 01/05-18 18:58

Kinesisk bonde bruger kakerlakker til at tygge sig gennem et bjerg af affaldKinesisk bonde bruger kakerlakker til at tygge sig gennem et bjerg af affald

Han var tidligere ansat i en farmaceutisk virksonhed i det centrale Kina, men det har han nu opgivet. I stedet avler han nu kakerlakker i millionvis for at fjerne køkkenaffald.

storybild

På Li Yanrongs farm i Jinan i Henan-provinsen æder godt 300 millioner kakerlakker sig hver dag igennem 15 tons affald. Det er en fjerdedel af distriktets køkkenaffald.

Kina laver årligt 60 millioner tons køkkenaffald, og det meste bliver tilintetgjort gennem fermentering. Det er en dyr og ineffektiv måde, der samtidig forurener. Det skriver Singapore-avisen Today.

Ifølge Li tilbyder hans kakerlakker et alternativ. De kan, uden at forurene, skaffe folk af med køkkenaffaldet.

Hans bestand på 300 millioner kakerlakker planlægger han at udvide til omkring 4000 millioner. Så vil han være i stand til at skaffe 200 tons køkkenaffald af vejen fra Zhangqiu og nabobyerne - om dagen!

Den amerikanske kakerlak er en af verdens største varianter med en krop der er ca. fire cm lang og en livscyklus på omkring 700 dage,

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Butiksgigant på vej til Danmark: 'Kun...
bt.dk
Afbrød live-tv under Royal Run: Nu...
bt.dk
Politiet: Særligt disse bilister...
bt.dk
I skammekrogen: Superliga-assistent...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx