Af - 01/10-13 19:10

Krigsveteraner 'bryder ind' på blokeret mindesmærkeKrigsveteraner 'bryder ind' på blokeret mindesmærke

Amerikanske politikere kan ikke blive enige om finansloven, og derfor lukker dele af den offentlige sektor ned.

storybild

En spøjs scene udspillede sig i dag ved World War II Memorial i Washinton D.C.: Amerikanske krigsveteraner brød igennem en barrikade for at komme ind på mindesmærket - der sammen med tusindvis af andre offentlige museer og lignende er lukket fordi de amerikanske finanslovsforhandlinger er gået i hårdknude - igen. (Billede: Polfoto/AP Photo/Charlie Tasnadi)

Den offentlige sektor i USA er på vej i dvale, fordi politikerne ikke kan blive enige om den økonomiske politik. Det betyder også, at offentlige mindesmærker lukkes – men det ville en gruppe krigsveteraner i går aftes dansk tid ikke finde sig i.

LÆS OGSÅ: Nu lukker USA - folk bliver sendt på tvungen orlov

CNN rapporterer, at flere busfulde veteraner, mange i kørestole, brød forbi en barrikade for at komme ind i et mindesmærke for anden verdenskrig i Washington D.C., mens tilskuere klappede.

LÆS OGSÅ: Krise i USA lukker rumfarts-tjeneste

Sikkerhedspersonalet på stedet gjorde ikke noget for at holde gæsterne ude, og en talskvinde fortalte pressen, at veteranerne var 'vigtige besøgende'.

Budgetkrise
Nedlukningen af dele af den offentlige sektor i USA kommer fordi de to fløje i amerikansk politik ikke er enige om budgettet. Republikanerne vil ikke bevilge penge til at forøge landets gældsloft, medmindre den demokratiske præsident Obama dropper sin helt store mærkesag; en omfattende sundhedsreform, der i medierne er blevet døbt 'Obamacare'.

LÆS OGSÅ: Politikere stank af sprut efter budgetballade

Sidste gang landet gennemgik sådan en nedlukning var i 1996, og dengang tog det tre uger, før der blev fundet en politisk løsning, så de offentligt ansatte kunne komme tilbage på arbejde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk landsholdslegende flirter med...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Mål-Pål slog til: Hobro slog tamt...
bt.dk
FIFA vil udvide turnering: Er blevet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx