Af Ritzau - 12/12-16 15:01; Opdateret: 12/12-16 22:13

Fransk politi anholder 11 i efterforskning af Nice-angrebFransk politi anholder 11 i efterforskning af Nice-angreb

De anholdte er mistænkt for at være en del af et netværk af våbensmuglere.

storybild

Ifølge Le Figaro har politiet anholdt 11 personer for at medvirke til angrebet i Nice i juli. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Giuseppe Cacace)

11 personer er mandag blevet anholdt i forskellige byer Frankrig.

De mistænkes for at have medvirket til sommerens angreb i Nice, rapporterer en række medier, herunder franske Le Figaro og AFP. De har deres oplysninger fra anonyme kilder tæt på efterforskningen.

I alt 86 personer mistede livet, da gerningsmanden kørte en lastbil gennem en menneskemængde på Frankrigs nationaldag. Over 400 andre blev såret.

Ifølge Le Figaro blev de 11 personer anholdt af politiets elitestyrker.

Anholdelserne er hovedsageligt sket i Nice, men der er også anholdt en person i Nantes. Politiet slog til mellem klokken 6 og 13, oplyser tv-kanalen LCI.

De 11 tilbageholdte menes at have været i kontakt med tre personer - herunder to albanere - der blev anholdt i juli og sigtet for at have skaffet Nice-gerningsmanden en pistol og et gevær.

- De kendte ikke nødvendigvis til angrebet, men de er en del af et kriminelt miljø, der er involveret i våbensmugling, siger en unavngiven kilde til AFP.

Personerne kan ifølge Frankrigs antiterrorlov være tilbageholdt i fire døgn, inden de skal stilles for en dommer eller løslades.

Indtil videre er seks personer blevet sigtet i forbindelse med angrebet i Nice, fordi de angiveligt har været i kontakt med den 31-årige gerningsmand, tuneseren Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Han blev dræbt af politiet i en skudveksling.

Efterforskerne har dog endnu ikke kunnet bevise, at de sigtede har kendt til hans planer.

Islamisk Stat sagde i kølvandet på angrebet, at gerningsmanden handlede på vegne af gruppen, der står på både EU's og USA's liste over terrororganisationer.

Angrebet i Nice skete, mindre end et år efter at 130 mennesker blev dræbt i en række koordinerede angreb i den franske hovedstad, Paris.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx