Af - 14/09-14 20:31; Opdateret: 14/09-14 21:20

Sygeplejersken, der begik selvmord efter en radiojokeSygeplejersken, der begik selvmord efter en radiojoke

To dages høringer er netop afsluttet i den tragiske sag om Jacintha Saldanha, som for to år siden begik selvmord efter en joke.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Den 46-årige Jacintha Saldanha kom på forsiden af alverdens medier for snart to år siden, da hun begik selvmord.

Normalt skriver medier ikke om selvmord af respekt for de pårørende, men forklaringen bag hendes skæbnesvangre valg var for væsentligt til ikke at nævne.

Nu har hendes sag så været igennem en høring torsdag til fredag i England, der skulle sætte lys på den forfærdelige tragedie.

Det skriver The Sydney Morning Herald.

Retsmøderne er blandt andet blevet iværksat, efter familien har krævet, at flere personer skulle retsforfølges for deres rolle i sagen.

Især to australske radioværter har været i søgelyset.

Mel Greig og Michael Christian var således hovedpersonerne i en nøje tilrettelagt joke, som de udsatte Jacintha, der arbejdede som sygeplejerske, for tilbage i december 2012.


(De to radioværter kom efterfølgende i stormvejr)

De udgav sig for at være den britiske dronning Elizabeth og prins Charles, da de ringede hende op på King Edward VIIs Hospital i London, hvor hun arbejdede.

Opkaldet kom fordi Kate Middleton på daværende tidspunkt var indlagt med ubehag i forbindelse med sin første graviditet.

De spurgte, hvordan det gik med hende, men Jacintha anede ikke uråd, hvorfor hun stillede dem videre til den sygeplejerske, der havde ansvaret for Kate Middleton.

Her fik de private oplysninger om hendes store kvalmeproblemer, som i dagene efter blev den store nyhedshistorie.

Jacintha Saldanha, der dedikeret brændte for sit arbejde, var utrolig flov over historien og at hun ikke havde gennemskuet joken.

Tre dage efter episoden havde Jacintha Saldanha så fået nok, og hun blev fundet død på sit værelse.

Ved høringen er det blandt andet kommet frem, at hospitalledelsen ikke gjorde nok, for at hjælpe hende efter episoden. Det har de således selv indrømmet.

Derudover blev det påvist, at Jacintha havde søgt på nettet omkring hendes rolle i sagen, få timer inden hun begik selvmord.


(Familien til Jacintha. Foto: AP)

Sammen med hende fandt man tre afskedsbreve, hvor hun blandt andet kritiserede radiofolkene for deres joke, men også ledelsen på hospitalet i forbindelse med en intern personalesag.

De to radioværter har efterfølgende været ude at undskylde flere gange for deres grove joke. Derudover har selskabet bag radiokanalen doneret penge til en speciel fond, der blev oprettet til Jacinthas pårørende.

Mel Greig - den ene radiovært - deltog også begge dage i høringen, på trods af at hun ikke var indkaldt som vidne.

Efter retsmøderne undskyldte hun endnu engang tårevædet overfor Saldanhas familie.

- Mine tanker vil fortsat være med jer. Jeg er så dybt ulykkelig over jeres tab. Denne tragedie vil altid blive hos mig og tjene mig som en konstant påmindelse, sagde hun i en offentlig udtalelse.


(Her ses hun i forbindelse med høringerne. Foto: AP)

Ved retsmødet blev det samtidig formelt konkluderet, at Saldanha havde begået selvmord, og ingen sigtelser blev rejst mod radiostationen eller værterne.

Men ifølge det britiske parlamentmedlem Keith Vaz, der har ageret talsmand for Saldanha-familien, undersøger de muligheden for at retsforfølge de implicerede.

Derfor er den tragiske sag om Jacintha Saldanha formentlig ikke ovre endnu.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Kan du se ligheden? Meghan Markles...
bt.dk
Kæmpe sensation: Supermålmand sender...
bt.dk
Mand fundet bevidstløs efter brand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx