Af - 02/06-16 07:16

Her får kvinderne lyserøde og ekstra brede parkeringspladserHer får kvinderne lyserøde og ekstra brede parkeringspladser

- De ekstra store parkeringspladser er for kvinder, hvis evner bag rattet ikke er særlig gode.

storybild

I Asien kan man flere steder finde parkeringspladser, der er reserveret til kvinder, men nu har en række af dem i den kinesiske by, Hangzhou, fået voldsom kritik, fordi de er lyserøde og ekstra brede, skriver La Times.

17-årige kan snart sætte sig bag rattet helt lovligt
17-årige kan snart sætte sig bag rattet helt lovligt

- De ekstra store parkeringspladser er for kvinder, hvis evner bag rattet ikke er særlig gode, lyder forklaringen bag indretningen fra ejeren af parkeringspladsen, der nu bliver beskyldt for at være sexistisk.

En parkeringsplads i Sydkoreas hovedstad, der ikke er sexistisk, fordi den ikke er ekstra bred.

Sydkoreas hovedstad, Seoul, har længe haft parkeringspladser til kvinder, men de har samme størrelse som dem, alle kan bruge, og det er netop den ekstra bredde, der er problemet, mener mange brugere af den kinesiske mikroblog-side Weibo.

Forskning viser: Mænd med skæg er mere sexistiske
Forskning viser: Mænd med skæg er mere sexistiske

- Det er en fordom, at kvinder er dårligere bilister end mænd. Ingen har været i stand til at bevise det endnu, siger Li Sipang, der er direktør for kvinderettighedsorganisationen, Women Awakening Network, ifølge LA Times.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx