Af - 30/10-14 20:17; Opdateret: 30/10-14 20:34

Dødssyg 11-årig knust: Skolen forbyder hende at bære parykDødssyg 11-årig knust: Skolen forbyder hende at bære paryk

En 11-årig britisk pige med progeria må ikke længere bære paryk i skolen på grund af et forbud fra ledelsen. Beslutningen kommer kort efter en anden slem episode i pigens liv.

Bildstrecke im Grossformat »

11-årige Ashanti Elliot Smith fra West Sussex i Storbritannien er ramt af den uhelbredelige sygdom progeria, der betyder, at hun kun har få år tilbage at leve i.

Den frygtelige sygdom, der i Danmark er blevet kendt gennem den livsglade dreng Jesper, har samtidig den virkning, at Ashanti taber sit hår.

Derfor har hun fået en lyserød paryk af en af familiens venner, så den skaldede isse ikke er synlig, når hun går i skole.

Glæd dig: Jesper og hans venner får nyt program
Glæd dig: Jesper og hans venner får nyt program

Men det har skolen, Oakmeeds Community College, nu forbudt med den begrundelse, at det opfordrer den 11-åriges skolekammerater til at farve deres hår i samme farve.

Forbuddet har ramt den progeria-syge pige meget hårdt, fortæller moren Phoebe Smith til britiske Metro.

- Hun var helt knust, da de bad hende om at tage den af. Hendes lille hjerte var ødelagt. Det er kvalmende, siger moren.

Den 29-årige mor forklarer, at datteren bærer den lyserøde paryk, fordi familien ikke har råd til at købe en ægte. Hun er fortvivlet over, at datteren ikke kan få lov til at beholde parykken.

Jesper vender tilbage til skærmen
Jesper vender tilbage til skærmen

- Det er en lyserød paryk. Kom nu – de andre børn ville have forstået det... Jeg har kun et par år tilbage med hende, og jeg vil have, at hun skal have mest muligt ud af sit liv, siger Phoebe Smith til Metro.

Det hårde slag for den progeria-ramte pige kommer kort efter en anden smertelig episode, hvor hendes far blev idømt fængsel, fordi han havde stjålet penge fra en indsamling til datteren.

Det endte dog relativt lykkeligt, da datteren – på trods af farens ugerning – fik mulighed for at rejse til Florida og svømme med delfiner.

Danmarks dreng med den gamle krop: Sådan har Jesper det i dag
Danmarks dreng med den gamle krop: Sådan har Jesper det i dag

Oakmeeds Community College har afvist af kommentere sagen offentligt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Brand i ejendom i København: Bygning...
bt.dk
Otte år gammel artikel kommer...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx