Af Michael Bo Mortensen - 18/09-13 22:13

Syriens oprørere i blodigt internt opgør om bySyriens oprørere i blodigt internt opgør om by

Der er spændinger i den syriske opposition - Den Frie Syriske Hær har lidt nederlag tæt ved Tyrkiet.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivbillede)

En syrisk oprørsgruppe med forbindelse til al-Qaeda har overtaget en by nær grænsen til Tyrkiet efter kampe mod Den Frie Syriske Hær, der støttes af flere vestlige lande.

Militante fra gruppen Den Islamiske Stat i Irak og Levanten har angiveligt dræbt mindst fem soldater fra Den Frie Syriske Hær, da gruppen angreb byen Azaz, der ligger fem kilometer fra grænsen.

De aktuelle kampe internt i oppositionen har nået det højeste niveau, siden der tidligere på året opstod spændinger mellem de forskellige fraktioner, der alle har til mål at tvinge præsident Bashar al-Assad fra magten.

Spørgsmålet er nu, hvordan Tyrkiet vil reagere på, at en al-Qaeda-knyttet gruppe har taget kontrol over et område så tæt på den tyrkiske grænse.

Tidligere har tyrkerne ladet oprørssoldater passere ind i Syrien.

Azaz ligger 30 kilometer nord for Aleppo, som har været ramt af massive luftangreb og voldsomme kampe under den over to år lange borgerkrig.

En aktivist, Abu Louay al-Halabi, siger, at kampene brød ud, efter at en brigade fra Den Frie Syriske Hær forhindrede al-Qaeda-gruppens forsøg på at bortføre en tysk læge, der arbejder som frivillig på et privathospital i Azaz.

/ritzau/Reuters


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx