Af Fie West Madsen - 16/07-17 14:15

Kendt amerikansk tv-vært om Trump: 'Hvorfor er det løgn på løgn på løgn?'Kendt amerikansk tv-vært om Trump: 'Hvorfor er det løgn på løgn på løgn?'

Tv-stationen Fox News har traditionelt set været et af de medier, der har været knapt så kritiske over for præsident Donald Trump og hans politik, men den linje er tilsyneladende brudt, efter en af kanalens prominente værter fredag under en nyhedsudsendelse langede hårdt ud efter Donald Trumps regering.

storybild

Donald Trump og hans regering blev fredag kritiseret i kraftige vendinger af Fox News-værten Shepard Smith. (Billede: ALAIN JOCARD)

»Bedraget er overvældende,« lød det blandt andet fra Fox News-værten Shepard Smith fredag.

Hans udbrud kom i kølvandet på den seneste uges oplysninger om, at Donald Trumps ældste søn, Donald Trump jr., samt Trumps svigersøn Jared Kushner og den tidligere chef for Donald Trumps præsidentkampagne Paul Manafort i 2016 havde deltaget i et møde med den russiske advokat Natalia Veselnitskaya.

Donald Trump jr. offentliggjorde selv mandag en række email-korrespondancer, hvor der blandt andet står, at russiske embedsmænd 'tilbød at give Trump-kampagnen officielle dokumenter og information, der kunne skade Hillary (Clinton, red.)' og 'være meget nyttige for din far (Donald Trump, red). Dette er naturligvis på meget højt niveau og meget følsomme informationer, men de er en del af den russiske regerings støtte til hr. Trump.'

Efter offentliggørelsen af email-korrespondancerne har Donald Trummp jr. hævdet, at han har fortalt alt om mødet, som han husker det, men fredag kom det frem, at mindst otte personer angiveligt skulle have deltaget i mødet - og det var især de nye oplysninger, der fik tv-vært Shepard Smith til for alvor at betvivle Det Hvide Hus' motiver.

»De siger, der ikke kom noget ud af det (mødet red.), og at det ikke engang var værd at huske. De skrev det ikke ned, og fortalte ikke om det, for det var alligevel ikke noget, så de husker ikke engang - med en russisk tolk i et rum i Trump Tower?' lød det blandt andet fra Smith, som bestemt ikke lagde fingre imellem.

»Hvis alt det passer, hvorfor så alle de løgne? Hvorfor  er det løgn på løgn på løgn? Hvis du ikke har noget at skjule, så vis det,« sagde tv-værten i et interview med en anden Fox News-vært Chris Wallace.

En af de personer, der deltog i mødet med den russiske advokat, er blandt andet Rinat Akhmetshin, der er russisk-amerikansk lobbyist og tidligere sovjetisk officer. Det bekræftede han selv fredag over for nyhedsbureauet AP.

Rinat Akhmetshin har været sat i forbindelse med den russiske efterretningstjeneste, men det benægter han selv over for nyhedsbureauet. Han siger dog selv, at han har været i det sovjetiske militær, hvor han arbejdede med kontraspionage, men han er aldrig trænet som spion. Han bekræfter desuden, at den russiske advokat Natalia Veselnitskaya var til stede ved mødet - og at det i øvrigt var hende, der havde bedt ham deltage.

Det er endnu uklart, præcis hvilken betydning de nye oplysninger om mødet kan få for Donald Trump jr. og eventuelt præsident Donald Trump, men FBI efterforsker fortsat Ruslands involvering i den amerikanske valgkamp.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Simon Kjær i usædvanlig bøn: Vil have...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx