Af Ritzau - 09/11-16 05:20

Stemningen til Hillary Clintons valgaften styrtdykkerStemningen til Hillary Clintons valgaften styrtdykker

Nervøsiteten blandt Hillary Clintons tilhængere breder sig, efter at pilen i stadig højere grad peger på Trump

storybild

Bekymrede Clinton-støtter følger valgaftenen i Javits-centret i New York. (Billede: Free/Minna Skau)

De bider negle til Clintons valgaften i New York

De flere tusind gæster til demokraten Hillary Clintons valgaften i Jacob Javits konferencecenteret i New York var glade og fortrøstningsfulde, da de ankom tirsdag eftermiddag.

Men ud på aftenen er stemningen vendt, og mange stirrer nervøse og med intenst blik på tv-skærmene med liverapportering af prognoser og resultater.

- Jeg har hele tiden regnet med, at det blev tæt. Men vauw, den sidste halve time ... Det er så tæt i så mange stater. Jeg beder til gud om, at fornuften sejrer, siger Rina Amiri, der er i 40'erne og har arbejdet for Hillary Clintons kampagne.

Ifølge Rina Amiri har meningsmålingerne, der har spået sejr til Clinton gjort hendes vælgere dovne. Og klokken 22.30 er Amiris negle næsten bidt helt ned.

På gulvet i hallen foran den store sal, hvor man venter på aftenens hovedperson, sidder venindeparret Alejandre Rivera Flaviã og Karin Niko og knuger hinandens hænder.

- Min mor har lige skrevet til mig, at jeg skal tage min Hillary-T-shirt af og tage hjem nu. Hun er bange for, at det kommer til vold i gaden, siger Alejandra.

Så galt tror hun dog ikke, det går. Men hun har næsten helt mistet den optimisme og tro på en Clinton-sejr, hun havde med, da hun ankom.

Ellen Cohn, der ikke ønsker at oplyse sin alder er begyndt at vrøvle. Det gør hun, når hun bliver nervøs.

- Åh gud, åh gud, åh gud. Jeg er deprimeret og bange. Pennsylvania, Florida, Virginia - dem skal hun bare vinde, siger Ellen Cohn.

Sekundet efter bryder hun og hele salen ud i er glædeshyl, da tv-stationen MSNBC forudsiger, at Hillary kan vinde Virginia.

- Det er ikke forbi, før det er forbi, siger den 38-årige Afghanistan-veteran Lawrence Jones.

Han erklærer sig født optimist. Men erkender, at optimismen tirsdag aften har uventet trange kår til Clintons valgaften.

Selv om der stadig er lidt optimisme, vinder Republikanernes Donald Trump ifølge nyhedsbureauet AP og tv-stationen CBS delstaterne Florida og North Carolina ved det amerikanske præsidentvalg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx